Sari direct la conținut

A fost publicată broșura cu locurile de la admiterea la liceele din București

HotNews.ro
Elevi, Foto: Hotnews
Elevi, Foto: Hotnews

Broșura cu locurile de la admiterea la liceele din București a fost publicată marți seara de Inspectoratul Școlar al Capitalei, cu o întârziere de câteva săptămâni și după controversele privind școlile profesionale. Sunt 78 de clase alocate învățământului profesional față de 34 anul trecut.

Documentul poate fi descărcat aici.

Locurile alocate la cele mai cunoscute Colegii din București și media ultimului admis

Astfel, la Colegiul Național ”Sfântu Sava” este alocat un număr total de 252 de locuri în 9 clase, dintre care 6 pentru specializarea matematică informatică și câte una pentru matematică-informatică – bilingv limba engleză, științe ale naturii și filologie. De ținut cont că la acest liceu media ultimului admis a fost 9.61.

La Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” a fost alocat un număr de 252 de locuri, iar media ultimului admis în 2018 a fost de 9.57.

La Colegiul Național Gheorghe Lazăr au fost alocate 252 de locuri, în nouă clase, iar media ultimului admis a fost în 2018 de 9.50, la Filologie.

La Colegiul Național ”Mihai Viteazul” au fost alocate 280 de locuri în 10 clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 9.45.

La Colegiul Național ”Spiru Haret” au fost alocate 224 de locuri în opt clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 9.33.

La Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” au fost alocate 224 de locuri în opt clase, iar media ultimului admis a fost anul trecut 9.21.

La Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” a fost alocat un număr de 168 de locuri în șase clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 8.81.

La Colegiul Național I.L. Caragiale este alocat un număr total de 280 de locuri în 10 clase. Aici media ultimului admis anul trecut a fost de 8.66 anul trecut la specializarea Filologie- bilingv germană.

Calendarul admiterii

3 – 7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere;

4 – 8 iulie 2019: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator;

12 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020 / Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați și afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/ municipiu

15 – 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;

9, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro