Sari direct la conținut

Fiecare inspectorat școlar va pune la dispoziție o linie telefonică pentru elevi și părinți – Ministerul Educației

HotNews.ro
Fiecare inspectorat școlar va pune la dispoziție o linie telefonică pentru elevi și părinți – Ministerul Educației

Fiecare inspectorat școlar va pune la dispoziție, de luni până vineri, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor și părinților, potrivit Ministerului Educației. Reamintim că de luni toate școlile din România au intrat în scenariul online, în contextul pandemiei de COVID-19.

Conform Ministerului Educației, Monica Anisie a avut luni o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), pentru a le prezenta măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor.

Ministerul Educației susține că inspectoratele școlare vor elabora „un plan local de intervenție pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație”.

Fiecare inspectorat va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. „Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere”, spune MEC.

Numerele de telefon ar urma să fie afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și educatiacontinua.edu.ro.

Potrivit Ordinului ministrului Educaţiei, emis duminică și publicat luni în Monitorul Oficial, începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal a preşcolarilor şi elevilor. „În cazul în care activităţile nu pot fi desfăşurate online, inspectoratele şcolare judeţene/inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet”.

Creșele și aftar-school-urile rămân deschise.

Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seară că adolescenţii sunt „răspândaci” de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi de părinţi, bunici sau profesori, relatează Agerpres.

„La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc… Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa- astea sunt analize făcute- adolescenţii sunt… cum să zic… sunt ‘răspândaci’ de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare”, a spus Orban la B1 TV.

El a susținut luni că afterschool-urile rămân deschise pentru că frecventarea acestora nu este obligatorie, spre deosebire de școală, iar din datele pe care le au autoritățile aici nu a fost raportat un număr semnificativ de infectări cu noul coronavirus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro