Cîmpeanu, despre redeschiderea totală a școlilor în București: Nu ar fi rațional să se anunțe schimbări de marți dimineață / Ce se întâmplă cu elevii cu probleme de sănătate
Elevii care au orice simptome specifice COVID, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate pentru a nu se reîntoarce fizic la școală trebuie sa aibă asigurat accesul online la ore, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în contextul în care școlile din București vor fi deschise în totalitate din această săptămână.
Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care va face posibilă revenirea la școală a tuturor copiilor se poate publica cel mai devreme în aceasta seară în Monitorul Oficial, potrivit ministrului Educației. Ulterior, trebuie să aibă loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia privind întoarcerea la școală a tuturor elevilor.
- „Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.
- Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală in București, fără diferențiere în funcție de clasa, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educatie-Sanatate crează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU sa poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP, a declarat ministrul Educației.
El a spus că elevii care au orice simptome specifice COVID, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate pentru a nu se reîntoarce fizic la școală trebuie sa aibă asigurat accesul online la ore.
Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede acum că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, astfel că acesta va fi modificat luni. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.