Sari direct la conținut

Acțiune de amploare a DIICOT: Peste 230 de percheziţii în Capitală şi în 28 de judeţe, peste 600 de polițiști implicați / Horodniceanu: Putem da o lovitură de forță grupărilor de crimă organizată

HotNews.ro

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 238 de percheziţii în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul a cincisprezece dosare penale de criminalitate organizată. Daniel Horodniceanu, care își încheie mandatul în fruntea DIICOT, a precizat că este vorba despre o acțiune de amploare care este pregătită de mai bine de un an și că procurorii DIICOT arată astfel că pot da ”o lovitură de forță” grupărilor de crimă organizată.

UPDATE: Daniel Horodniceanu, care își încheie mandatul la șefia DIICOT, a precizat că este vorba despre o acțiune de amploare care este pregătită de un an și în care sunt implicați peste 600 de polițiști, precum și toate serviciile teritoriale ale DIICOT. ”Am arătat că putem da o lovitură de forță acestor grupări de crimă organizată”, a spus el, la Digi24.

Conform unor surse judiciare citate de news.ro, 47 de percheziţii au loc la Timişoara, majoritatea în Complexul Studenţesc, într-un dosar de trafic de droguri în care sunt vizaţi mai mulţi studenţi de la Facultăţile de Medicină şi Drept. Surse din rândul anchetatorilor spun că este vorba despre două reţele de trafic şi consum de stupefiante, care funcţionau din 2016 şi care se aprovizionau reciproc. Majoritatea membrilor celor două grupări sunt studenţi care vindeau şi consumau cu precădere marijuana şi pastile Ecstasy.

În urma percheziţiilor de la Timişoara, anchetatorii ar urma să ducă la audieri la sediul DIICOT aproape 50 de persoane suspectate de trafic de droguri de risc şi mare risc, dar şi de trafic internaţional de droguri.

De asemenea, este vizat de percheziţii şi Florin Pârjol, zis Ghenosu, cunoscut în lumea interopă din Târgovişte. El a fost arestat în trecut inclusiv în Franţa, pentru proxenetism, dar şi într-un dosar de fraude informatice şi santaj, gruparea coordonată de el fiind implicată şi în infracţiuni cu violenţă.

Potrivit Poliţiei Române, sunt puse în executare 238 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi în 28 de judeţe – Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, urmând să fie audiate peste 290 de persoane.

Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate percheziţiile vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În alte dosare se fac cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

De asemenea, se fac cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deţinere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic.

Totodată, au loc percheziţii în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi mărturie mincinoasă.

La operaţiuni participă peste 600 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie judeţene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române, precum şi jandarmi, poliţişti din cadrul I.G.P.F. şi specialişti ai D.G.A.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro