Sari direct la conținut

Procurorii Tudose și Mihăilă, repuși în funcție după ce au fost achitați în dosarul lui Ghiță  

HotNews.ro

Secția pentru procurori a CSM a constatat repunerea în funcție a procurorilor Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, ca urmare a achitării lor în primă instanță în dosarul în care Sebastian Ghiță a fost cercetat pentru corupție, transmite Mediafax.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat: încetarea suspendării din funcţia de procuror a domnuluiLiviu Tudose Mihail, începând cu data de 18.10.2018, (…) şi reluarea activităţii sale, în funcţia avută

anterior, cea de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru restul mandatului rămas neexecutat (2 ani, 3 luni şi 18 zile), începând cu aceeaşi dată”, se arată în decizia procurorilor CSM.

În aceeași situație se află și Aurelian Mihăilă, care își va relua funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești începând tot cu 18 octombrie.

Decizia vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în luna iunie ca Liviu Tudose, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Aurelian Constantin Mihăilă, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti să fie achitați într-un dosar al lui Sebastian Ghiță, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală. Decizia nu e definitivă. Liviu Tudose a fost acuzat de luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar Mihăilă de cercetare abuzivă şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Instanța supremă l-a achitat și pe Sebastian Ghiță, acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi conducerea unei maşini fără permis.

În rechizitoriul procurorilor se arăta că “în perioada iunie 2013 – primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe persoane vizate au obţinut informaţii confidenţiale pe mai multe căi, printre beneficiarii acestor informaţii nedestinate publicităţii fiind şi Ghiţă Sebastian Aurelian”.

Informaţiile confidenţiale priveau obiectul unor cercetări asupra unor persoane fizice sau juridice, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărire penală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro