Sari direct la conținut

Academia SRI reclamă alți şapte doctori pentru suspiciuni de plagiat / Printre ei, fiica și ginerele lui Gabriel Oprea

HotNews.ro
Gabriel Oprea, Foto: AGERPRES
Gabriel Oprea, Foto: AGERPRES

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a transmis, în decembrie, șapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat către Ministerul Educației şi Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), scrie Mediafax. Sesizările vizează şapte doctori, printre care fiica și ginerele lui Gabriel Oprea.

“Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a transmis șapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat către Ministerul Educației Naționale – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) şi CNATDCU privind tezele de doctorat elaborate de: Nae Cătălin Radu, Goleanu Ana-Maria-Oana, Ibănescu Cătălin-Ștefan, Sticlaru Marius, Vevera Florina, Tudor Ana-Maria și Tudor Alexandru Marius”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ, postat pe site.

De asemenea, potrivit sesizărilor postate de CNATDCU pe site-ul oficial al instituţiei, printre reclamaţi este şi Daniel Andrei Moldoveanu. Acesta a obţinut titlul de doctorand cu teza “Către un model de comunitate de informaţii”. Moldoveanu a fost consilierul lui Traian Băsescu şi director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Totodată, Moldoveanu a fost anchetat, în 2017, în dosarul ANRP 5, privind despăgubirile ilegale. În acest dosar, a mai fost acuzat şi omul de afaceri Horia Simu.

Un alt doctorand reclamat de Academia SRI este Toma Vasile Rus, care a scris lucrarea “Criminalitatea organizată – vulnerabilităţi la adresa securităţii naţionale”. Conform CV-ului, Toma Vasile Rus a fost subsecretar de stat în cadrul Ministerului de Interne în 2009, iar în perioada 2008-2009 a ocupat funcţia de șef al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR.

Un alt reclamat este şi Pasăre Ionel Claudiu, fost consilier în Ministerul Educaţiei , purtător de cuvânt şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi consilier al senatorului Ioan Talpeş. În 2016, a candidat la funcţia de deputat din partea Partidului România Unită, condus de Sebastian Ghiță. Pasăre a obţinut titlul de doctor cu lucrarea „Tendințe și perspective ale conceptelor de securitate ale NATO în plan regional și global”.

Pe lista cu sesizări se mai află şi Cătălin Chivu, care fost de două ori șeful Inspectoratului Județean de Poliție Brăila. Acesta a obținut titlul de doctor cu lucrarea intitulată „Penetrarea sistemului național de securitate de către grupările de criminalitate organizată”.

Un alt nume sonor care se află pe lista sesizărilor referitoare la suspiciuni este Corina Jîjîie, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție în perioada 2012-2015. Ea a obţinut titlul de doctor cu teza „Prevenirea și combaterea criminalității în domeniul mediului înconjurător”.

Anterior, în data de 3 octombrie, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a transmis la Ministerul Educaţiei opt sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat având ca obiect tezele de doctorat elaborate de: Goian Ionel, Șandru Ioan, Țolescu Aurelian Cezar, Naghi Gabriel, Lungu Severin Florian, Oiță Romeo, Cozma Sorin-Gabriel și Gogancea-Vătășoiu Mihai.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro