Sari direct la conținut

Dosar penal, deschis pe numele consilierului județean PSD Vrancea ce a distribuit pe Facebook o fotografie trucată cu Iohannis în uniformă nazistă

HotNews.ro
Constantin Guguianu, Foto: Ziarul de Vrancea
Constantin Guguianu, Foto: Ziarul de Vrancea

Parchetul Galați s-a autosesizat și a deschis dosar în cazul consilierului PSD din CJ care a distribuit pe Facebook o fotografie trucată cu președintele Klaus Iohannis cu caschetă și în haine militare naziste. Constantin Guguianu este cercetat pentru încălcarea articolului de lege ce interzice ”răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe”.

”În procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, în fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă”, se spune într-un comunicat al Parchetului Galați.

Consilierul PSD din Consiliul Județean Vrancea a demisionat luni din funcție, dar și din partid.

În scandaluri similare au fost implicați și foștii miniștri PSD Liviu Pop și Lia Olguța Vasilescu, precum și Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Liviu Popa afirma că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un “continuator” al unui grup nazist, spunând că are aceste informaţii “de pe net”. „Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război (…) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net”, declara Pop la Antena 3. De asemenea, Darius Vâlcov a postat pe Facebook un filmuleţ în care mişcarea #rezist era comparată cu nazismul, iar Klaus Iohannis cu Hitler. La rândul său, fostul ministru al Muncii declara: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Ea a reacționat astfel după ce șeful statului a spus că este „inadmisibil şi incalificabil că Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro