Sari direct la conținut

Fostul baron PSD Brăila Gheorghe Bunea Stancu, eliberat din închisoare după mai puțin de două luni de la condamnare

HotNews.ro
Gheorghe Bunea Stancu, Foto: Agerpres
Gheorghe Bunea Stancu, Foto: Agerpres

Fostul lider al PSD Brăila și președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat din închisoare, vineri, după ce a ispășit aproape două luni din condamnarea de 3 ani și 8 luni, în urma deciziei Tribunalului Galați de a respinge contestația DNA, informează Mediafax.

Decizia Judecătoriei Galați de eliberare condiționată a lui Bunea Stancu a fost anunțată în luna iulie, iar procurorii DNA au contestat-o.

Ulterior, magistrații Tribunalului Galați au respins și ei contestația DNA, menținând decizia Judecătoriei, astfel încât Gheorghe Bunea Stancu a putut fi eliberat, vineri, din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, acolo unde își ispășea pedeapsa.

În urma acestei condamnări, fostul lider PSD Brăila a stat în închisoare doar o lună și trei săptămâni.

Gheorghe Bunea Stancu a fost găsit vinovat într-un dosar de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Procurorii au stabilit că Bunea Stancu, în calitate de președinte al CJ Brăila, a obținut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive, constând în folosirea gratuită timp de cinci ani a unui autoturism și încasarea de către acestea a sumei totale de 7.492.000 lei. Totul s-a întâmplat între anii 2006-2012, perioadă în care fostul președinte CJ era acționar majoritar al unei societății comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi și de membru fondator la celălalt club sportiv. Judecătorii au decis să-l achite pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dar l-au condamnat pentru conflict de interese în formă continuată.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la prima condamnare. În anul 2015 el a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul Mită la PSD. Bunea Stancu a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani și a fost eliberat condiționat în 2016.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro