Sari direct la conținut

VIDEO Barna, primul atac direct la Iohannis: A fost un pompier. Dacă era un gospodar mai atent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori. UPDATE

HotNews.ro
VIDEO Barna, primul atac direct la Iohannis: A fost un pompier. Dacă era un gospodar mai atent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori. UPDATE

Liderul USR Dan Barna și-a depus vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru Cotroceni, după ce a reușit să strângă aproape 400.000 de semnături. Barna s-a declarat convins că va ajunge în turul al doilea al prezidențialelor și a acuzat că președintele Iohannis „a fost un pompier pentru momentele în care casa lua foc și se prăbușea”. „Dacă era un gospodar mai atent și mai diligent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”, a susținut Barna. Tot astăzi, urmează să se înscrie oficial în cursa pentru un al doilea mandat și președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL.

UPDATE 11.59Președintele Klaus Iohannis a ajuns la AEP, unde își depune candidatura pentru al doilea mandat la Cotroceni

UPDATE 10.31 Dan Barna a venit la sediul BEC pentru înscrierea în competiția electorală din noiembrie: ”Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. România are nevoie de un președinte full-time. Eu voi fi în turul al doilea cu siguranță”.

Dan Barna a venit la Biroul Electoral Central însoțit de Dacian Cioloș și mai mulți membri ai alianței USR-PLUS, printre care Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea și Cristina Prună.

„România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidențialele, parlamentarele și localele. Timp de 30 de ani ne-am obișnuit să acceptăm puțin de la clasapolitică. Românii pot și merită să fie fericiți aici în România. În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii așa cum ne-am obișnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate”, a spus Dan Barna, înainte de a intra în sediul BEC.

El a spus că românii nu se mai pot baza pe vechea clasă politică: „O întreb pe doamnă Dăncilă unde este acea creștere economică despre care vorbește continuu pentru că românii nu o simt. În realitate, nu ne mai putem baza pe vechea clasă politică. Eu fac parte dintr-o generație care vrea, poate și va face reformarea României și însănătoșirea acestei țări. (…) În care țară din lume pe creștere economică populația pleacă din țara? Nicăieri. Avem o guvernare care nu mai are niciun pic de încredere. Schimbarea trebuie să o facem astăzi, acum. Nu ne mai permitem să pierdem încă un milion de oameni în următorii cinci ani”.

Întrebat dacă o schimbare înseamnă și depunerea moțiunii de cenzură, prezidențiabilul USR-PLUS a răspuns: „Astăzi discutăm despre alegerile prezidențiale. În zilele următoare continăm discuțiile pe celelalte subiecte. Evident, moțiunea e primul pas spre anticipate. Vedem că există ezitări în diverse colturi ale clasei politice. Nu trebuie să mai avem nicio ezitare”.

El a susținut că atu-ul pe care îl are în această competiție este „energia de a reprezenta noua generație care vrea să se implice în salvarea României”, iar „România are nevoie de un președinte full-time, un pesedinte prezent în fiecare zi”.

Dan Barna s-a declarat convins că va ajunge în turul al doilea și va fi următorul președinte al României. „Vechea clasă politică, președintele Iohannis și PNL ne spun că mai bine nu se poate. Noi spunem că se poate”. El l-a acuzat pe Iohannis că „a fost un pompier pentru momentele în care casa lua foc și se prăbușea”: „Dacă era un gospodar mai atent și mai diligent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”.

”Suntem gata să conducem și guvernăm România cu oameni cinstiți și competenți (…) Acum nu avem majoritate în Parlament cu care să guvernăm. Ne-am obișnuit cu guvernări pompieristice în care căutam premieri în stânge și-n dreapta. E nevoie de majoritate legitimă în Parlament. Cu siguranță avem nevoie să modificăm Constituția, pentru că trebui pus statul pe baze sănătoase”, a spus și partenerul său de alianță, Dacian Cioloș.

Tot vineri, la ora 12.00, președintele Klaus Iohannis și-a depus candidatura la Biroul Electoral Central.

Viorica Dăncilă și-a depus joi candidatura la prezidențiale, premierul spunând că aproape un milion și jumătate de români au semnat pentru ea. Tot ieri s-a înscris la BEC și candidatul PMP, Theodor Paleologu, acesta spunând că a strâns 360.000 de semnături.

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, își va depune candidatura sâmbătă. De asemenea, Mircea Diaconu, candidatul ALDE-Pro România pentru Cotroceni, se va înscrie oficial în cursa pentru Cotroceni tot sâmbătă. Luni, Victor Ponta a declarat că ProRomânia strânsese deja aproape 250.000 de semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale, la acestea urmând să se adauge cele adunate de ALDE și de susținătorii fostului actor.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central până duminică, 22 septembrie, ora 24.00.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar al doilea tur în 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale pe parcursul a trei zile, între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur – între 22 şi 24 noiembrie

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro