Sari direct la conținut

Parchetul General: Nu am avut la dosarul Colectiv înregistrarea video publicată astăzi. Am cerut-o IGSU

HotNews.ro
Parchetul General: Nu am avut la dosarul Colectiv înregistrarea video publicată astăzi. Am cerut-o IGSU

Parchetul General anunță că nu a avut la dosarul Colectiv filmulețul publicat joi legat de intervenția de la locul tragediei și nici nu știa despre existența acestuia. Procurorii mai spun că au cerut Inspectoratului pentru Situații de Urgență aceste înregistrări, pentru a fi incluse în dosarul care vizează modul în care au intervenit autoritățile.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr de șase persoane fizice și două persoane juridice”, a transmis joi Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, înregistrarea video a fost solicitată, joi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, „urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul Colectiv”.

Un subofițer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov ajuns la locul tragediei de la Colectiv a realizat la fața locului o filmare de aproape 21 de minute cu intervenția pompierilor care a fost ținută ascunsă de către ISU și IGSU, a scris joi Libertatea, care a făcut publice respectivele imagini.

Filmarea a fost furnizată de un ofițer de pompieri care spune că a făcut acest lucru pentru că ”în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată”.

Dosarul privind intervenția medicală din clubul Colectiv este în lucru la Parchetul General de 3 ani. Mai exact, în noiembrie 2016, părinţii victimelor au depus o plângere penală la Parchet în care mai mulţi oficiali guvernamentali şi din sistemul de sănătate erau acuzaţi în legătură cu modul în care au intervenit autorităţile după incendiul din clubul Colectiv.

Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, privind intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistenţa medicală acordată acestor victime, împrejurările legate de posibile infecţii nosocomiale şi de acţiunile ori inacţiunile funcţionarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la unităţi de spital din străinătate.

În dosarul principal, în 28 aprilie 2016, au fost trimişi în judecată patronii clubului – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, dar şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro