Numărul de locuitori din cartierul Greenfield a crescut în mod constant, pe măsură ce au fost finalizate fazele de dezvoltare cu câteva sute de apartamente fiecare. Multiplele facilități au transformat Greenfield într-un adevărat proiect prietenos cu familiile și copiii.

GreenfieldFoto: Greenfield Residence

Circa 6.000 de persoane locuiesc în prezent în Greenfield, dintre care aproximativ 400 sunt copii, reprezentând 7% din totalul populației din ansamblu, potrivit statisticilor realizate de dezvoltator. Dintre aceștia, cel puțin 90% s-au născut în Greenfield. Asta înseamnă o rată a natalității de 60‰ în comparație cu Bucureștiul unde se nasc doar 8,4 copii la mia de locuitori, de două ori mai puțini decât în Londra sau Bruxelles.

Este Greenfield ansamblul rezidențial din București cu cea mai mare rată a natalității?

Deși comportamentul reproductiv a suferit transformări importante peste tot în lume, iar fertilitatea scade într-un ritm accelerat și în România, situându-se sistematic sub nivelul de înlocuire a generaţiilor (de circa 2,1 născuţi-vii la o femeie), în Greenfield lucrurile par să fie diferite.

Comunitatea familiilor cu copii din cartier este în creștere, iar pe Facebook chiar este deschis grupul „Gemeni de Greenfield”. Aici se pot înscrie vecinii părinți de gemeni, creatorii grupului notând că „numărul de gemeni pe cap de locuitor în Greenfield este simțitor peste medie”. Un alt grup creat pe Facebook pentru părinții și copiii din cartier este ”Greenfield Kids” cu 866 de membri.

Un studiu din 2018 publicat în ”American Journal of Epidemiology”, condus de cercetătorii de la ”Boston University School of Public Health” sugerează că nivelul ridicat de stres este asociat cu șansele mai mici de concepție dar doar pentru femei, nu și pentru bărbați, conform sciencedaily.com. Un alt studiu de analiză a problemelor de infertilitate publicat de Asociaţia pentru Reproducere Umană din România arată că 16,8% din populaţia fertilă studiată s-a aflat sau se află într-o situaţie de infertilitate. Potrivit aceluiași studiu, 45% dintre cei care nu pot să obţină o sarcină văd stresul drept responsabil pentru acest lucru. Stresul nu este un motiv de infertilitate absolut. Pot fi adăugate și alte cauze precum poluarea, stilul de viață, diverse afecțiuni.

Pentru rezidenții din Greenfield, care locuiesc la câțiva metri de Pădurea Băneasa, a devenit o modă sau mai bine spus, un stil de viață să elibereze stresul prin silvoterapie. Adică prin plimbări în pădure, însoţite de anumite exerciţii de respirație sau meditație care să aducă relaxarea mult dorită. Mersul pe jos în pădure, conectarea cu natura ne ajută să ne îmbunătățim sănătatea fizică și mentală, lucru pe care locuitorii cartierului îmbrățișat de pădure îl știu cu siguranță.

Pădurea nu e totul. Facilități pentru dezvoltarea copiilor

Greenfield atrage tot mai multe familii cu copii sau cupluri aflate la început de drum care vor să facă primul copil și caută un cartier în care cel mic va crește armonios. Întreaga familie va avea parte de liniște și aer curat deoarece cartierul este înconjurat de aproximativ 900 de hectare de pădure.

Copiii vor fi mereu în siguranță în cartier și se vor putea bucura în voie de locurile speciale de joacă amenajate pentru ei. Totodată, întreaga familie are la dispoziție parcuri private și alei de promenadă.

Părinții și copiii vor găsi mereu o activitate interesantă în Greenfield. Pot alege un circuit cu bicicleta prin pădurea din apropiere sau pot începe un meci de fotbal sau baschet pe terenul de sport multifuncțional.

Pe parcursul anului sunt organizate evenimente care implică întreaga comunitate Greenfield cum ar fi sesiune de plantare de stejari în Pădurea Băneasa sau competiția Greenfield Family Run.

Copiii au la dispoziție spații pentru dezvoltarea pasiunilor pornind de la fotografie, la pictură, bird-watching (observarea păsărilor) și botanică.

Totodată, complexul este situat în apropiere de Grădina Zoologică, unde întreaga familie se poate relaxa câteva ore. Accesul rapid la principalele căi rutiere de ieșire din oraș vor simplifica planificarea unei vacanțe la munte, la mare sau în străinătate.

Extindere în zona educațională

Impact Developer & Contractor a demarat deja următoarele faze de dezvoltare din Greenfield care includ și construcția unor instituții de învățământ. În Greenfield Community Center urmează să fie integrate o grădiniță și o școală de stat pe o suprafață de aproape 10.000 de metri pătrați. Clădirile vor fi ridicate pe terenul donat de către dezvoltator autorităților locale.

În urma donației de 1,75 milioane de euro (teren și proiect) ar urma să fie deschisă o grădiniță cu capacitatea de 150 de copii și o școală unde pot învăța două serii de câte 390 de copii. Aici vor putea învăța peste 1.000 de copii care locuiesc în Greenfield și vecinătate, dar și elevi care locuiesc în alte cartiere din sectorul 1.

În centrul comunitar din Greenfield va fi dezvoltată o zonă de fitness și SPA cu facilități atractive și pentru copii cum ar fi piscina interioară și terenurile de tenis. Vor mai fi demarate investiții și pentru extinderea zonei de servicii și magazine pentru a include restaurante, cafenele, noi locuri de joacă și alte facilități urbane.

Lucrările de construcție ale noului centru comunitar, cel mai mare dintr-un cartier rezidențial, vor fi demarate în toamna acestui an. Dezvoltarea se va realiza pe un teren cu suprafața de peste 32.000 mp la aproape 500 de metri depărtare de Pădurea Băneasa.

Calitatea locuirii poate influența modul în care un copil se dezvoltă, iar în prezent, securitatea oferită de un cămin primitor într-o zonă liniștită cu aer curat a devenit tot mai importantă. În ultimele luni, părinții și copiii au împărțit și mai mult locuința pentru a-și continua online activitățile de la birou și școală, proprietarii apartamentelor spațioase fiind avantajați.

Specialiștii spun că în această perioadă am asistat la un experiment în timp real de testare a viabilității muncii și educației de acasă. Abordarea pentru următoarea perioadă ar putea fi un mix între activitatea de acasă și cea de la birou sau școală, însă baza trebuie să o reprezinte o locuință de calitate care oferă bucurii fiecărui membru al familiei. În acest context, facilitățile de sport în aer liber și divertisment din apropierea casei devin mai importante ca oricând.

Pentru mai multe informații privind facilitățile, avantajele locuirii într-un ansamblu rezidențial înconjurat de natură și oferta de apartamente, puteți accesa site-ul cartierului imbrățișat de pădure www.greenfieldresidence.ro