Sari direct la conținut

Medicul de la Piatra Neamț rănit în incendiu are arsuri pe 40% din suprafața corpului, e conștient – Tătaru

HotNews.ro
Nelu Tataru, Foto: Agerpres
Nelu Tataru, Foto: Agerpres

Medicul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț rănit in incendiu a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a mers la spital.

În acest moment, se face transferul medicului către Iași, de unde va fi transportat la București cu un avion militar, a spus Tătaru. El a precizat că medicul are arsuri pe 40% din suprafața corpului și „este conștient”.

El a precizat că alte 3 persoane din rândul cadrelor medicale au superit arsuri de gradele 1-2, care nu necesită însă internarea.

Ministrul Sănătății – care a mers sâmbătă seară la SJU Neamț – a mai precizat la plecarea din unitatea medicală că ceilați 6 răniți sunt transferați la Iași, unde vor fi tratați pentru Sars-Cov-2.

La remarca unui jurnalist că SJU Neamț a fost implicat în mai multe scandaluri și întrebat dacă s-a gândit ca unitatea să treacă în subordinea Ministerului Sănătății, Tătaru a spus că, în viziunea MS, toate spitalele publice trebuie să treacă în subordinea instituției, el precizânnd că se vrea modificarea legislației în acest sens.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a spus, într-o intervenție la Digi 24, că cei 6 pacienți ar urma să ajungă în aproximativ 6 ore la unitatea mobilă de la Lețcani. Ea a precizat că 2 dintre pacienți sunt intubați.

Dr. Dorobăț a mai spus că au fost chemați medici de acasă și că există personal pregătit pentru a-i prelua, urmând să se apeleze, dacă va fi nevoie, și la medici care să îi trateze pentru arsuri. „Sunt pacienți în stare criticiă, să sperăm că vor ajunge cu bine în două ore”, a adăugat Dorobăț.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro