Sari direct la conținut

București, aproape de pragul de 1,5 – când se vor relaxa restricțiile. Prefect: Vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare

HotNews.ro
Coronavirus Romania, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
Coronavirus Romania, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

​​Rata de infectare în București este în scădere ajungând luni la 1,59. În momentul în care va scădea sub 1,5, autoritățile trebuie să decidă care sunt măsurile de relaxare. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că se va aștepta totuși 48 de ore pentru a vedea dacă tendința de scădere se menține.

„La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreza, convocăm Comitetul joi”, a declarat luni prefectul Capitalei, Alin Stoica.

După scăderea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori o serie de măsuri se relaxează, printre ele cele referitaore la funcționarea restaurantelor și sălilor de spectacol la capacitate de 50% spre deosebire de 30% cât e în prezent.

De asemenea, trebuie văzute și noile prevederi ale hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Executivul discută azi documentul, premierul Florin Cîțu neexcluzând că o scădere sub 1,5 ar putea veni cu renunțarea la restricția circulației pe timp de noapte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro