Sari direct la conținut

Val de comentarii negative pe pagina ambasadei Chinei la București: „Ginghis Han este de altă părere”

HotNews.ro
Val de comentarii negative pe pagina ambasadei Chinei la București: „Ginghis Han este de altă părere”

O postare făcută pe pagina sa de Facebook de ambasada Chinei în România a atras un val de comentarii negative după ce oficialii chinezi de la București au notat că Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei.

În postarea făcută miercuri după vizita efectuată în Taiwan de Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, ambasada Chinei la București notează că:

„Există o singură Chină în lume.

Taiwan este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei.

Guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim care reprezintă întreaga Chină”.

Postarea a atras peste 1.300 de reacții și sute de comentarii, vasta majoritate a lor negative. Spre comparație, postările făcute în general de ambasada Chinei la București pe pagina sa de Facebook atrag câteva zeci de reacții și ocazional o mână de comentarii.

Câteva din comentariile lăsate de români pe pagina ambasadei Chinei la București:

„Aa da haha dar mi-e frică că îmi scade social credit score.”

„Bre, daca va luati la bataie cu americanii, va bateti si voi acolo, la voi, nu tot aici, in Europa. Si sa nu afecteze comenzile de pe aliexpress, sa putem sa mai luam si noi una-alta…”

„O sa ajungeti in curand la fel de iubiti ca rușii!”

„O singura China, aia de pe insula, cealalta de pe continent o putem numi Taiwanul de Vest…”

„There, there little panda. V-a dat băbuța cu sec la bluf și acum sunteți bosumflați. Dacă vă supără așa de tare Taiwan, de ce nu le boicotați microcipurile?

„Ginghis Han este de alta parere”

„Mi-era dor de o paginã precum Ambasada Ruscistã, de când Kuzmin a devenit sinonim cu un Mickey Mouse diplomatic…”

„Da intr-adevar exista o singura China asa cum exista si un singur Taiwan :)))”

„S-a deschis club de comedie la ambasadă?”

„Deci abidas, redbok si mike conduc MSI, ASRock, TSMC, MediaTek ??? Jos comunismul!”

„Cu exceptia insulei Taiwan, care reprezinta acea parte a poporului chinez care se dezvolta liber, traind in libertate. Arata cum ar putea arata China daca nu ar fi un stat totalitar”

China a început exerciții militare fără precedent în jurul Taiwanului

Armata Populară de Eliberare a Chinei a demarat exerciții militare, inclusiv trageri cu muniție de luptă în apele și în spațiul aerian din jurul insulei Taiwan, la o zi după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, potrivit unui anunț făcut de televiziunea de stat chineză. Exercițiile urmează să se încheie duminică la ora 12 noaptea.

Taiwanul acuză că exercițiile încalcă regulile ONU, invadează spațiul teritorial al insulei și reprezintă o provocare directă la libera navigație aeriană și maritimă.

Peste 20 de avioane militare chineze au intrat în spațiul de apărare aeriană a Taiwanului în timpul vizitei președintelui Camerei Reprezentanților a SUA pe insulă, după ce Beijingul anunțase că va lansa „exerciții militare țintite” în jurul Taiwanului.

Beijingul a anunțat că începând de miercuri suspendă importurile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat din Taiwan.

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat de asemenea că tot de miercuri va fi suspendat exportul de nisip natural către Taiwan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro