Sari direct la conținut

Gabriela Firea se apără în dosarul azilelor groazei printr-o postare plină de atacuri, inclusiv la Bănescu: Am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât / Este total nedrept să fiu scoasă țap ispășitor

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin

Gabriela Firea acuză că „USR se caţără pe drama unor oameni”, după ce Cătălin Drulă a lansat un atac la adresa ministrului Familiei şi i-a reproşat premierului Marcel Ciolacu faptul că a încurajat „clanurile mafiote din Ilfov cu ramificaţii în PNL şi PSD”. Într-o postare la care a oprit comentariile, fostul edil al Capitalei răspunde „minciunilor” la adresa ei, familiei și cunoscuților ei și spune că „am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât”, în ceea ce pare să fie un răspuns la afirmații ale purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. „Este total nedrept să fiu scoasă țap ispășitor”, subliniază ea.

Firea acuză în prima parte a lungii sale postări că USR încearcă să câştige capital din tragedii şi spune că politicienii acestui partid nu au dreptul moral să ceară demisii atâta timp cât îl susţin în funcţia de primar al Capitalei pe Nicuşor Dan, în al cărui mandat o femeie a murit sfâşiată de câini fără stăpân.

  • „USR nu se poate abține și se cațără iarăși pe drama unor oameni. Așa au apărut acești politicieni în viața publică și tot așa vor să continue, câștigând capital din tragedii!
  • Acum acești politicieni îmi cer insistent demisia, dar sunt ultimii care pot face asta, nu au dreptul moral să ceară demisii atât timp cât susțin în funcție primarul general în mandatul căruia o femeie a murit sfâșiată de câini fără stăpân. Pe el și pe mâna lui dreaptă nu i-au considerat vinovați, morali sau direcți, pentru această tragedie! Nici pentru copilul lovit de o statuie în holul instituției, rămas cu sechele după accident”, scrie Firea.

Apoi aceasta ajunge să întrebe retoric dacă „chiar crede cineva că eu aș fi putut închide ochii la asemenea suferințe” din azilele în care oamenii erau ținuți flămânzi, fără îngrijire medicală, cu răni până la os și plini de fecale.

  • „Nu pot să înghit la nesfârșit toate acuzațiile nefondate și neverificate care mi se aduc în spațiul public, care îmi vizează întreaga familie„, subliniază ea.

Firea, atac la Bănescu

De asemenea, Firea zice că familia ei ajuns să fie „persecutată” de societatea creștină și a subliniat că „Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt”, după ce Vasile Bănescu a susținut că adevărații monștri care fac rău sunt oameni deghizați care susțin că sunt credincioși ce ne cheamă să îi urmăm și votăm.

  • „Sunt un om cu iubire și frică de Dumnezeu. Familia mea este cu iubire și frică de Dumnezeu. Nu suntem niște farisei! Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume și prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Și este tragic pentru întreaga societate creștină dacă am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât, cinstim icoane și spunem „Doamne ajută”!”.

Firea acuză că este scoasă țap ispășitor

  • „Trebuie să apăr tot ce am construit în acești ani, tot ce am făcut pentru români, pentru bucureșteni și tot ce vreau să fac în continuare. Este total nedrept să fiu scoasă țap ispășitor. În aceste zile sunt prezentate atât de amestecat imagini, informații, fapte din acest dosar doar pentru ca oamenii de acasă să nu mai înțeleagă nimic. De fapt să înțeleagă exact ce își doresc mințile cenușii care se folosesc politic de acest necaz.

Răspunsul lui Firea față de „minciunile” care s-au spus în ultima perioadă:

  • – Consiliera mea NU A FOST ANGAJATĂ, NICI ȘEFĂ de azil! Potrivit propriei declarații dată în dosar și care a fost prima ajunsă în presă, nu a avut cunoștință despre activitățile din centre, funcția în asociație a fost onorifică și nu a avut vreun beneficiu pentru asta.
  • – Sora mea NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuții în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilități. Sora mea NU A FOST ANGAJATĂ, COLABORATOARE SAU ȘEFĂ DE AZIL cum mincinos s-a afirmat la unele posturi tv. Se ocupă de ani de zile de domeniul educativ al copiilor.
  • – NU AM FOST INFORMATĂ de consiliera mea că a făcut parte din asociația care ulterior a deschis două centre pentru persoane cu dizabilități.
  • – Inculpatul din acest dosar NU A FOST ȘOFERUL MEU. La Primăria Capitalei acest bărbat nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.
  • – Inculpatul din acest dosar nu are legătură de rudenie cu familia mea. NU ESTE FINUL nostru, NU ESTE NEPOTUL nostru.
  • – Inculpatul din acest dosar NU A FOST VREODATĂ membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din județul Ilfov sau București. Deci, NU AVEA CUM SĂ CONDUCĂ filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanți, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulți.
  • – Ministerul pe care îl conduc NU ARE ATRIBUȚII pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului.
  • – M-am interesat și Primăria condusă de soțul meu NU ARE ATRIBUȚII pentru a verifica aceste centre și NU A FOST ANUNȚATĂ de situația acestor persoane. Este vânturată o hârtie trimisă către Serviciul Urbanism, dar care nu informa despre vreun om neglijat sau abuzat, ci despre lipsa acordului vecinilor pentru o astfel de activitate, care se solicita în cazul apartamentelor din blocurile de locuit, conform legii.
  • – NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi eliminate ONG-urile din monitorizarea acestor centre. NU AM FĂCUT PRESIUNI pentru a fi numite persoane în funcții în domeniul social, cu atribuții în domeniul adulților.
  • – Familia mea NU ARE AVERI ascunse. Tot ce am adunat este din funcțiile private și publice pe care le-am deținut. Nu din ilegalități!
  • Am încredere în Justiție! Am încredere că anchetatorii au identificat vinovații! Am încredere că Guvernul a luat cele mai bune decizii ca astfel de fapte condamnabile să nu se mai întâmple și voi sprijini aceste eforturi, acolo unde are atribuții instituția pe care o conduc.

Lunga postare a Gabrielei Firea vine la scurt timp după ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat că „sistemul corupt și inert”, despre care premierul României, Macel Ciolacu, a spus că „trebuie schimbat”, are fețe și nume, precum Gabriela Firea, Marius Budăi, Hubert Thuma, și că șeful guvernului a încurajat „clanurile mafiote din Ilfov cu ramificații în PNL și PSD”.

Legăturile lui Firea cu oamenii implicați în azilele groazei

De asemenea, amintim că Centrul de Investigații Media (CIM) și Buletin de București (BdB)au scris că în spatele abuzurilor din centrele pentru persoane cu dizabilități se află o încrengătură de cumetrii și legături între „abuzatori” și angajații statului care trebuiau să îi oprească pe aceștia. Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu, sora Gabrielei Firea, a condus Asistența Socială locală din Voluntari chiar în perioada în care abuzurile aveau loc, arată documentele consultate de reporterii reporterii Centrului de Investigații Media(CIM) și Buletin de București. Imediat după apariția investigațiilor, sora ministrului Firea s-a transferat, iar acum lucrează la DGASPC Ilfov.

Tot în perioada publicării investigațiilor, Ligia Gheorghe, care a cerut să fie suspendată din funcția de consilier al ministrului Familiei Gabriela Firea după apariția investigațiilor, a transmis, prin echipa de comunicare a ministerului, că și-ar fi dat demisia din Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz încă din martie 2022.

În realitate, Ligia Gheorghe a ieșit din asociație la două zile de la publicarea primei investigații despre neregulile din centrul asociației ei din Pipera, adică pe 26 ianuarie 2023, conform investigației semnate de jurnalistul Ovidiu Vanghele.

Firea ar avea mai multe legături cu asociația care abuza zeci de persoane. Pe lângă strânsa prietenie cu vicepreședinta Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, ea ar fi fost apropiată și de președintele ONG-ului, Ștefan Godei, reținut și apoi arestat în acest caz. Fost vicepreședinte al Organizației Tineretului Social Democrat Ilfov în 2013, Godei ajuns suficient de apropiat de familie Firea Pandele încât să participe la botezul fiului acestora, petrecere ținută la hotelul finului lor, Robert Negoiță.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro