Sari direct la conținut

Fostul şef al DIICOT Ialomiţa, trimis în judecată după ce și-ar fi însușit bani ridicaţi la percheziţii

HotNews.ro
Bani ridicati la perchezitii, Foto: IGPR
Bani ridicati la perchezitii, Foto: IGPR

Fostul procuror-șef al DIICOT Ialomiţa Alexandru Mihailiuc a fost trimis în judecată de Parchetul General, fiind acuzat că ar fi folosit mai multe sume de bani care fuseseră ridicate în urma unor percheziţii. Este primul dosar important instrumentat de noua structură înfiinţată după desfiinţarea Secţiei Speciale.

Parchetul General a anunțat joi trimiterea în judecată a unui fost procuror, pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals.

Conform sursei citate, el nu a depus, în termenul legal, sumele de bani ridicate la percheziţii făcute în 7 și în 10 decembrie 2021. Procurorul ar fi folosit acei bani până în cursul lunii iunie 2022, când, după un control la DIICOT Ialomiţa, a predat banii persoanelor de la care fuseseră confiscați.

El este acuzat și că ar fi determinat trei martori să consemneze în fals, în declaraţii date în faţa sa în 8 iunie 2022, că le-au fost restituite sumele de bani ridicate la percheziţiile făcute la locuinţele lor în aceeaşi zi în care au fost ridicate.

Potrivit Parchetului General, fostul procuror „a întocmit trei procese-verbale în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021 în aceleaşi zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în faţa comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu”.

Cel trimis în judecată este fostul procuror-șef al DIICOT Ialomiţa Alexandru Mihailiuc, iar presa locală scrie că el a ieşit la pensie în vara anului 2022, potrivit Agerpres.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro