Sari direct la conținut

După două zile cu peste 40 de grade, temperaturile vor scădea brusc cu peste 10 grade. "Vom avea furtuni intense în mai toată țara"

HotNews.ro
Ploaie torențială, Foto: Shutterstock
Ploaie torențială, Foto: Shutterstock

Pentru marți și miercuri sunt prognozate temperaturi de până la 42 de grade Celsius, dar începând de joi vom scăpa de caniculă, temperaturile urmând să scadă brusc cu peste 10 grade, conform meteorologilor. De asemenea, vor fi ploi și vijelii.

Toată țara, sub coduri de caniculă marți și miercuri

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roșu de caniculă, valabilă marți, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în Capitală. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Tot marți este valabil și un Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei. În restul țării va fi Cod Galben.

Miercuri va fi în vigoare o avertizare Cod Roșu de caniculă pentru județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București. Vor fi temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pentru restul țării meteorologii au emis și un Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, în sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

De la 41-42 de grade, la 30, în București. De joi, vremea se răcește brusc

De joi, vremea se răcește brusc, iar temperaturile vor scădea cu peste 10 grade. Astfel, pentru marți și miercuri în București sunt prognozate temperaturi de peste 40 de grade, iar joi, de 30 de grade.

Conform meteorologilor, un val de aer rece din centrul Europei va cuprinde mai întâi Banatul și zona Crișanei, apoi se va ciocni cu masa de aer fierbinte din centrul și sudul țării, astfel că de joi vor fi ploi și vijelii în toată țara.

„Ne vom aștepta la fenomene violente, pe măsură ce masa de aer va avansa spre țara noastră. Vom avea furtuni intense în mai toată țara, vijelii puternice, rafale de vânt care ar putea să depășească 100 km pe oră, ploi torențiale, căderi de grindină”, a spus pentru stirileprotv.ro meteorologul Mihai Huștiu.

De sâmbătă, România va fi cuprinsă de un nou val de căldură.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro