Sari direct la conținut

Culisele vizitei secrete făcute de premierul ucrainean. Ce mâncare a refuzat în România

HotNews.ro
Denis Smihal si Marcel Ciolacu, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
Denis Smihal si Marcel Ciolacu, Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Vineri dimineață, cu puțin timp înainte de începerea ședinței de guvern, surse oficiale anunțau vizita premierului ucrainean Denîs Șmîhal. Totul a fost ținut secret până când mâna dreaptă a lui Volodimir Zelenski a trecut granița în România, din motive de securitate.

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, a venit vineri la Bucureşti, în prima sa vizită, întâlnindu-se cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cei doi oficiali semnând mai multe acorduri de colaborare, inclusiv unul privind deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei.

Principala temă de discuție a fost transportul cerealelor ucrainene. România plănuieşte ca în perioada următoare să dubleze volumul tranzitului de grâne prin România de la 2 milioane de tone pe lună, cât este acum, la 4 milioane de tone pe lună.

Premierul ucrainean a ajuns la punctul de trecere a frontierei la Vama Siret, iar de la Suceava a zburat cu o aeronavă militară până la Baza 90 din Otopeni, potrivit Observator News.

Premierul ucrainean a fost cazat la un hotel din București, înainte de a ajunge la Palatul Victoria pentru întâlnirea cu Ciolacu. Oficialul ucrainean a folosit o mașină blindată.

După întâlnirea oficială, cele două delegații au luat prânzul la Vila Lac, Denîs Șmîhal precizând că nu dorește mâncare picantă.

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, a anunțat vineri seară că președintele Volodimir Zelenski va veni în România, dar fără să ofere mai multe detalii.

Vizita premierului ucrainean vine la câteva luni după vizitele ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și a ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, din luna aprilie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro