Sari direct la conținut

Noi coduri de caniculă de la meteorologi pentru marți și miercuri – HĂRȚI / Valul de căldură se va intensifica spre sfârșitul săptămânii

HotNews.ro
Un om duce o sticlă de apă prin canicula din București, Foto: Icv / Alamy / Profimedia Images
Un om duce o sticlă de apă prin canicula din București, Foto: Icv / Alamy / Profimedia Images

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările de caniculă și a emis unele noi coduri galbene și portocalii, în condițiile în care valul de căldură va aduce marți și miercuri temperaturi de până la 39 de grade.

De asemenea, meteorologii avertizează că miercuri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului și pe arii restrânse în rest.

ANM menționează și faptul că valul de căldură se va intensifica din nou spre sfârșitul săptămânii.

Cod galben de val de căldură, marți:

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Cod portocaliu de caniculă, marți:

În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Cod galben de val de căldură, miercuri:

Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Cod portocaliu de caniculă, miercuri:

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro