Sari direct la conținut

Acuzaţii de viol lansate de o fată de 17 ani după ce a participat la Şcoala de vară a AUR / Reacția partidului

HotNews.ro
masina politie, Foto: Agerpres
masina politie, Foto: Agerpres

Poliția Ialomiţa face cercetări după ce o fată de 17 ani a ajuns la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slobozia, spunând că a fost violată. Surse apropiate anchetei spun că tânăra a făcut aceste acuzații după ce a participat la Şcoala de vară a AUR, organizată la Neptun-Olimp începând din 14 septembrie.

„La data de 16 septembrie, Poliţia Slobozia a fost sesizată că o minoră de 17 ani, din municipiul Slobozia, s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unei infracţiuni de viol, comisă în judeţul Constanţa”, a anunţat IPJ Ialomiţa.

Din primele cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că în perioada 14 – 16 septembrie fata a participat la o tabără de vară organizată la Neptun-Olimp.

Tânăra a mers și la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, fiindu-i prelevate probe biologice.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Slobozia, pentru infracţiunea de viol.

Surse din poliţie au declarat pentru News.ro că fata a reclamat că în urmă cu o zi a fost plecată la Constanța cu o delegaţie compusă din membri ai partidului AUR, fiind cazaţi la un hotel. În cursul nopţii, aceasta a consumat băuturi alcoolice cu mai multe persoane din delegaţie, iar când s-a trezit ar fi simţit dureri în zona inghinală, observând că are urme de sânge, susţin sursele citate.

Fata a spus că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplat şi nu doreşte să dea relaţii cu privire la identitatea persoanelor cu care s-a aflat în camera de hotel, mai afirmă aceleaşi surse.

Reacția AUR

AUR susține, într-un comunicat de presă, tânăra a fost găsită „într-o avansată stare de ebrietate” într-o cameră rezervată invitaților la Școala de vară, iar a doua zi ar fi fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoțitori care au predat-o părinților.

  • „Singurul incident despre care organizatorii Scolii de vară au cunoștință în momentul de față s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaților a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate.
  • Concomitent, părinții tinerei, alertați de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliție și au cerut intervenția unui echipaj la fața locului. La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă și a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate și neconstatând nimic suplimentar, polițiștii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locație pentru a se reface.
  • În dimineața zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoțitori care au predat-o părinților. La fel ca toți ceilalți participanți minori, tânăra a venit la Școala de vară cu acordul părinților.
  • Alianța pentru Unirea Românilor a pus la dispoziția poliției listele de participanți și imaginile video inregistrate pe camerele hotelului”, susține AUR într-un comunicat de presă.

Joi, la Constanţa, a început Şcoala Politică de vară a AUR, în cadrul căreia a avut loc lansarea Organizaţiilor de Tineret, Studenţi şi Femei ale partidului. De asemenea, vineri s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Naţionale a partidului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro