Sari direct la conținut

Cocaină și heroină de aproape 900.000 de euro, introduse în România la bordul unei mașini. Metoda prin care traficanții, conduși de un albanez, aduceau drogurile în România

HotNews.ro
Cocaina si heroina gasite la bordul unei masini, Foto: DIICOT
Cocaina si heroina gasite la bordul unei masini, Foto: DIICOT

Trei persoane – un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român – au fost arestate după ce au introdus în România, ascunse într-un autoturism, peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme heroină, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro. Conform anchetatorilor, este vorba despre o rețea de traficanți de droguri coordonată de cetățeanul albanez.

Cele trei persoane au fost reținute de procurori, iar apoi pe numele lor Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Conform DIICOT și Poliției Române, în intervalul mai – octombrie 2023, cei trei s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat care ar fi fost coordonat de către un albanez trimis în judecată de DIICOT în luna ianuarie, pentru infracțiuni similare, și ar fi organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare, pe teritoriul României, a unor cantități de droguri de mare risc de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină).

Ei ar fi utilizat un autoturism destinat acestei activități, ce avea un compartiment special amenajat pentru ascunderea drogurilor. Astfel, liderul grupului ar fi procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind ascunsă în interiorul autoturismului, cu care în 27 octombrie ar fi pătruns în România o femeie de origine muntenegreană. Drogurile urmau să fie preluate, pentru a fi vândute, de către un cetățean român care s-ar fi deplasat cu un scuter și ar fi escortat autoturismul.

În 28 octombrie, ei au fost prinși în flagrant după ce ar fi introdus în România peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme de heroină, cu o valoare de piață de peste 880.000 de euro.

„Acțiunea a fost una de o importanță deosebită din prisma faptului ca destinatarii drogurilor ar fi fost membrii unor rețele de traficanți de droguri de mare risc specializați în distribuția de heroină, ce și-ar fi desfășurat activitatea în municipiul București și în județul Ilfov. Una dintre persoanele implicate este un bărbat care ar fi alimentat piața ilegală de heroină și ar fi avut o metodă de distribuție deosebit de ermetică”, spune Poliția Română.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro