Sari direct la conținut

Programul Raiffeisen Comunități oferă granturi totale în valoare de 1 milion de euro. Ce ONG-uri se pot înscrie

Smile Media
Programul Raiffeisen Comunități oferă granturi totale în valoare de 1 milion de euro, Foto: Raiffeisen Bank
Programul Raiffeisen Comunități oferă granturi totale în valoare de 1 milion de euro, Foto: Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank România și-a confirmat angajamentul față de dezvoltarea comunităților locale prin lansarea celei de-a treisprezecea ediții a programului său Raiffeisen Comunități. În parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare, acest accelerator dedicat ONG-urilor vine cu o finanțare totală de 1 milion de euro și sprijin din partea unor lideri cheie din societatea civilă, mediul de afaceri și media.

Laura Mihăilă, Director Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România, a subliniat motivația din spatele programului: „Dorința de a schimba în bine, de a ajuta, misiunea de a aduce schimbări pozitive în societate, toate aceste lucruri merită și trebuie susținute.” Acceleratorul Raiffeisen Comunități se lansează în 2023 cu un nou capitol, reprezentând un angajament ferm față de valorile sociale și comunitare.

Cristian Sporiș, Vice-Președinte în Corporate Banking Division și Membru în Consiliul Director Raiffeisen Bank România, a adăugat perspectiva asupra evoluției programului: „De peste 13 ani, Raiffeisen Comunități a contribuit la transformarea durabilă și sustenabilă a comunităților din România.” Ediția curentă marchează o etapă importantă în evoluția programului, oferind o finanțare generoasă de 1 milion de euro și un program de accelerare și mentorat pentru proiectele câștigătoare.

Cu o finanțare totală de 1 milion de euro, Raiffeisen Comunități se angajează să sprijine 20 de proiecte care abordează priorități precum orașe și comunități sustenabile, consum și producție responsabile sau parteneriate pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă. Mesajul programului, „Avem mai multe în comun decât ceea ce ne desparte,” reprezintă o chemare la acțiunea pentru transformarea sustenabilă a comunităților din România.

„Suntem oamenii care am ales să trăim în România și să contribuim la o viață bună pentru noi toți. Orice dorință de a contribui la schimbare presupune voință, disciplină și multă răbdare. Nimic nu se întâmplă peste noapte și fiecare dintre noi – finanțatori, organizații nonprofit, angajați și voluntari – avem nevoie unii de alții ca să nu ne pierdem energia si să ducem la capăt promisiunea de viață mai bună. Aceasta este și promisiunea programului Raiffeisen Comunități – creăm cadrul pentru a susține oamenii care își investesc energia în schimbare astfel încât să vedem cu toții impactul în propriile comunități. Doar așa putem avea încredere că împreună putem face orice”, a subliniat Mădălina Marcu, Director dezvoltare resurse, Asociația pentru Relații Comunitare.

Mai mult decât o simplă finanțare, Raiffeisen Comunități oferă participanților acces la un program cuprinzător de accelerare și mentorat. Cursuri practice în management financiar, strângere de fonduri și comunicare sunt parte integrantă a sprijinului acordat câștigătorilor pentru a asigura o implementare eficientă și un impact durabil.

ONG-urile interesate pot înscrie proiectele în perioada 21 noiembrie 2023 – 12 ianuarie 2024, iar procesul de selecție va lua în considerare criterii precum:

  • Înțelegerea clară a nevoii comunității adresate: Proiectul propus trebuie să demonstreze o înțelegere profundă a nevoilor specifice ale comunității țintă și să ofere soluții relevante și adaptate.
  • Eficiența proiectului propus: Evaluarea se va concentra asupra capacității proiectului de a genera o schimbare reală în comunitate, având în vedere bugetul propus.
  • Realismul proiectului: Se va evalua corespondența clară între scopul propus, obiectivele stabilite, activitățile planificate și bugetul alocat.
  • Implicarea comunității locale: Este important ca proiectul să implice activ oamenii și comunitatea locală în soluția aleasă.
  • Impact măsurabil: Evaluarea va ține cont de capacitatea proiectului de a genera schimbări reale, măsurabile și de durată pentru grupul țintă selectat.
  • Continuitate: Organizația aplicantă trebuie să poată demonstra o viziune pe termen lung pentru menținerea schimbărilor generate de proiect.
  • Localizarea proiectelor: Se acordă o atenție deosebită soluțiilor locale la problemele globale.

Mai multe detalii despre Raiffeisen Comunități puteți regăsi pe site-ul www.raiffeisen.ro/acceleratordesustenabilitate.

Juriul este format din zeci de lideri din societatea civilă, mediul de afaceri și media, care vor analiza și evalua proiectele depuse. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 21 martie 2024, iar perioada de accelerare și implementare a proiectelor va avea loc între 1 aprilie 2024 și 31 martie 2025.

Raiffeisen Comunități nu este doar un program de finanțare, ci și o platformă de colaborare între sectorul privat și organizațiile neguvernamentale. Prin această inițiativă, Raiffeisen Bank România oferă un suport semnificativ pentru proiectele inovatoare și sustenabile care contribuie la schimbarea pozitivă a comunităților locale.

Articol susținut de Raiffeisen Bank România

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro