Sari direct la conținut

Procurorii DNA au ridicat acte de la Primăria București, după amenda istorică dată de Poliția Locală proprietarilor terenului retrocedat în Parcul IOR

HotNews.ro
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Procurorii anticorupție au ridicat vineri mai multe documente de la Primăria Municipiului București, într-un dosar penal deschis în urma unei sesizări depuse de mai multe persoane, potrivit DNA.

„Activitatea de ridicare a unor înscrisuri, reglementată de Codul de Procedură Penală, a fost realizată în contextul instrumentării de către procurorii anticorupţie a unui dosar penal, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de mai multe persoane, în care cercetările se desfăşoară doar cu privire la faptă (in rem)”, a informat DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit surselor HotNews.ro, procurorii au ridicat documente care au legătură cu amenda record de 35 milioane de euro dată proprietarilor celor 12 hectare retrocedate în Parcul IOR și demiterea fostului șef al Poliției Locale, Daniel Rășică, numit de administrația Firea.

Amenda a fost dată pentru că pe o suprafață de 9.000 mp din spațiul verde au fost scoși arborii și iarba și zona a fost nivelată.

„Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a dat-o ieri proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru, în sumă de 35 de milioane de euro. Țin să felicit Poliția Locală a Municipiului București pentru acest gest. În sfârșit Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor”, a declarat Nicușor Dan la sfârșitul lunii octombrie.

Procurorii DNA au precizat că „acest gen de activităţi sunt unele comune fiind executate în majoritatea dosarelor instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

Direcția Națională Anticorupție nu a precizat pentru moment care sunt infracţiunile vizate sau care este natura plângerii primite.

Primarul general Nicușor Dan a evitat să spună exact despre ce e vorba, invocând că nu știe dacă are acest drept.

„E adevărat, dar, nu știu dacă am voie să vă spun despre ce este vorba. Dacă aș putea, aș spune, dar nu vreau să risc. Este ceva legat de Poliția Locală. Din mandatul meu”, a declarat Nicușor Dan, conform Gândul.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro