Sari direct la conținut

Avertizare meteo. Cod galben de furtuni și ploi torențiale pentru jumătate din țară. Cum va fi vremea în București

HotNews.ro
Ploaie torentiala, Foto: Sergii Petruk, Dreamstime.com
Ploaie torentiala, Foto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

ANM a emis o informare de instabilitate atmosferică care vizează cea mai mare parte a țării valabilă până joi seară. Un cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii, valabilă până miercuri seara în 25 de judeţe.

Până joi seara, va ploua în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Până miercuri seara la ora 23, în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40…50 l/mp.

Județele vizate de codul galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ (10…15 l/mp), descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi miercuri de 22…23 de grade și joi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro