Sari direct la conținut

Un septuagenar din Târg-Mureș și-a uitat pistolul pe capota mașinii. Poliția i-a retras dreptul de port-armă

HotNews.ro
Pistol, Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia
Pistol, Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Poliţiştii din Mureş au demarat verificări, sâmbătă, după ce o armă, două încărcătoare şi mai multe cartuşe precum şi o borsetă au fost găsite pe o stradă din municipiul Târgu Mureş. Primele concluzii ale anchetei arată că acestea aparţin unui bătrân care le-a pus pe plafonul autoturismului şi a uitat să le ia de acolo, informează News.ro.

Poliţiştii din Târgu Mureş au început cercetările în acest caz sâmbătă, 1 iunie, după ce au primit o sesizare cu privire la faptul că, pe o stradă din Târgu Mureş, au fost identificate o armă, două încărcătoare, mai multe cartuşe, precum şi o borsetă.

„S-a stabilit că arma tip pistol face parte din categoria armelor neletale supuse autorizării, cu destinaţia autoapărare cu proiectil de cauciuc, deţinută legal de un bărbat, de 74 de ani, persoană care a fost identificată ulterior, în urma activităţilor efectuate. De asemenea, s-a constatat faptul că aceste cartuşe sunt aferente calibrului armei în cauză. Totodată, acesta a declarat faptul că s-a deplasat cu arma către autoturismul proprietate personală, aşezând-o pe plafonul acestuia, de unde ar fi uitat să o ridice”, informează oficialii Poliţiei judeţene Mureş.

Ancheta a fost derulată de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş şi ai Serviciului Criminalistic.

Bărbatul care uitat arma şi muniţia a fost amendat contravenţional cu 5.000 de lei, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esenţiale şi al muniţiilor. În plus, poliţiştii au dispus măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port, şi folosire de arme şi muniţii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro