Sari direct la conținut

Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie prin decizia instanței: „Până la însănătoșire sau ameliorare”

HotNews.ro
Dan Morega, Foto: Inquam Photos / George Călin
Dan Morega, Foto: Inquam Photos / George Călin

Judecătoria Sectorului 1 a dispus internarea într-o secţie de psihiatrie în cazul fostului politician Dan Ilie Morega, care în ultimele luni a fost depistat în repetate rânduri la volan deşi nu mai are dreptul de a conduce din cauza problemelor medicale pe care le ale. Decizia instanţei de judecată a fost luată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care anchetează dosarul în care a fost prins conducând în Bucureşti, au contestat arestul la domiciliu impus lui Morega, transmite News.ro.

În primul rând, instanța a aprobat revocarea măsurii privind arestul la domiciliu, iar apoi a decis internarea medicală provizorie a fostului prefect de Gorj.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti privind luarea măsurii internării medicale provizorii, şi dispune internarea medicală nevoluntară într-o unitate specializată de asistenţă medicală a inculpatului Morega Dan-Ilie până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea acestei măsuri”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Sectorului 1, în cursul zilei de vineri.

„O copie după decizia instanţei şi copia raportului de expertiză medico-legală psihiatrică se vor comunica Directiei de Sănătate Publică Mehedinţi în vederea punerii în executare a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii”, a mai decis instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, cu privire la soluţia asupra măsurii preventive şi în termen de 5 zile de la pronunţare, cu privire la măsura internării medicale provizorii.

Surse din cadrul Poliţiei judeţene Mehedinţi au declarat, duminică, pentru News.ro că în judeţul în care domiciliază, Morega nu a mai fost depistat conducând. Anterior, fostul prefect al judeţului Gorj Dan Ilie Morega a fost prins în repetate rânduri încălcând interdicţia de a şofa, interdicţie impusă fiindcă are permisul retras din motive medicale. Morega a fost depistat la volan de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.

Un astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale, iar el are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament. „Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc”, afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro