Sari direct la conținut

Ziua alegerilor la partide. ​ PSD, în stare de șoc / Dragnea, la plecarea de la sediul PSD, în timp ce era huiduit: Am avut și zile mai bune / Rareș Bogdan spune că PNL are 28,5%, iar USR e pe al doilea loc

HotNews.ro
Sediul PSD, Foto: Hotnews
Sediul PSD, Foto: Hotnews

PSD se este în stare de șoc, nu se aștepta la o prezență atât de masivă. ”Am avut și zile mai bune”, a spus Dragnea înainte să urce în mașină și să plece de la sediul PSD, în timp ce acesta era huiduit de câțiva tineri. După închiderea secțiilor de vot de la alegerile europarlamentare și referendum, la sediile USR PLUS și PMP s-au auzit strigăte de bucurie. PSD și PNL sunt la egalitate potrivit primelor rezultatele exit-poll la alegerile europarlamentare 2019 și referendum. Rareș Bogdan spune că PNL are 28, 5%, iar USR e pe al doilea loc.

Cum s-au desfășurat alegerile europarlamentare la sediile partidelor:

UPDATE 23.00 Rareș Bogdan spune că PNL are 28, 5%, iar USR e pe al doilea loc. „Suntem la 28,5%. Partidul nu a avut un target, eu personal am avut un target de 25% pe care l-am depășit”, a declarat Rareș Bogdan.

UPDATE 22.25:Ecaterina Andronescu a declarat, la ieșirea din sediul PSD, că trebuie efectuată o analiză în partid după rezultatele alegerilor pentru a fi indicate greșelile grave. Ministrul Educației crede că Liviu Dragnea își va da demisia din funcție.

UPDATE 22.15: Liviu Dragnea a plecat de la sediul PSD și se duce să vorbească cu Tăriceanu. Aceștia ar urma să discute despre guvernare. Liderul PSD a fost huiduit la plecare de câțiva tineri care treceau prin fața sediului PSD. Acesta a spus înainte să urce în mașină, pe fondul huiduielilor: Am avut și zile mai bune

UPDATE 22.10.Eugen Tomac (PMP): PSD-ul și-a primit lecția binemeritată. Statul de drept nu e o glumă

UPDATE 22.05 Bucurie la PNL. RareȘ Bogdan, Oreste si alți PNL-iști spun că vor sa meargă în Piața Victoriei. De asemenea, Rareș Bogdan a spus că a înregistrat o plângere penală pe numele lui Teodor Meleșcanu, din cauza cozilor din diaspora.

”Astăzi România a dovedit că este o țară europeană…Vreau să mulțumesc în mod special tuturor celor 240.000 de membri ai PNL, tuturor celor 1100 de primari, celor 14.000 de.consilieri locali și județeni, tuturor activiștilor, votanților noștri care s-au dovedit într-un număr extrem de mare și care astăzi au redat România.Europei și ai redat România românilor cinstiți, credincioși care își iubesc țară și care vor să-și crească copiii aici. un gând deosebit pentru frații noștri din diaspora care astăzi au fost umiliți într-un mod mai grav decât în urmă cu 4 ani și jumătate. ne cerem noi iertare ai îi asigurăm că sunt ultimele organizate de PSD și cei din ALDE care nici măcar nu au făcut pragul electoral.Următoarele alegeri vor fi organizate de către PNL și aliații săi. Vreau să-i asigur că nu îl vom ierta pe Theodor Meleșcanu, i-am solicitat demisia și îl anunțăm că am înregistrat plângere penală împotriva să și a doamnei Carmen Dan. le solicităm părăsirea dw urgență a guvernului, și de asemenea, doamnei Viorica Dancila ii cerem demisia pentru modul i calificabil în care a organizat aceste alegeri și pentru refuzul de a da ordonanță de urgență pentru prelungirea procesului electoral cu 2 ore”, a declarat Rareș Bogdan.

UPDATE 21.53 Dragnea nu le-a spus PSD-iștilor că este dispus să-și depună mandatul. Codrin Ștefănescu invoca dispariția a 16.000 de voturi

21.50: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu și Daniel Florea au plecat de la sediul PSD. Carmen Avram pleacă și ea.

UPDATE 21.40: Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus duminică seară, după închiderea secțiilor de votare din țară că rezultatul pe care formațiunea sa l-ar fi obținut conform exit-poll-ului – de 4,9% – este „doar o estimare”

UPDATE 21.29: USR PLUS a spus că ”Guvernul trebuie să plece, fie prin demisie, fie prin moțiune de cenzură”. USR PLUS zice ca după ce se numără și diaspora vor fi pe primul loc, întrucât diaspora nu e în exit poll uri.

UPDATE 21.15: Ludovic Orban este încrezător că PNL va fi câștigătorul alegerilor europarlamentare 2019 când vor fi numărate toate voturile și vor fi prezentate rezultatele finale: Începând de astăzi niciun lider politic nu mai are dreptul să vorbească despre amnistie sau grațiere.

UPDATE 21.10 Liviu Dragnea a spus că Guvernarea nu trebuie cedată.

UPDATE 21:05 Explozie de bucurie la Alianța USR-PLUS, după anunțarea rezultatelor exit poll urilor. Membrii Alianței s-au îmbrățișat și au scandat „Fără hoție!” și „Nu vrem să fim o nație de hoți!”

UPDATE 20.58: La PMP se aud strigate de bucurie. Surse spun ca au peste 6%

UPDATE 20.56: Liderii USR PLUS au ieșit în fața sediului. Zic ca au 25,8% la egalitate cu psd

UPDATE 20:53 Lia Olguța Vasilescu a plecat nervoasă din sediu și a refuzat să facă declarații. „Merg la Antena 3, vorbim după”, a spus aceasta

UPDATE 20.41: La sediul PNL a fost instalată o scenă.

UPDATE 20.40: Atmosfera e foarte veselă la USR PLUS, se așteaptă cu nerăbdare ora 21:00. Toată lumea râde și se felicită.

UPDATE 20.36: Mai multe persoane care trec cu mașinile prin fața sediului PSD claxonează și strigă”La pușcărie”.

UPDATE 20.30: Atmosferă optimistă la PMP unde liderii partidului cred că vor depăși pragul de 5% și vor ajunge în Parlamentul European, însă își exprimă îngrijorarea pentru cozile imense din diaspora.

”Suntem optimiști. Mai sunt puține clipe până se încheie votul, însă la ora actuală suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă în diaspora. Am ieșit în urmă cu câteva ore și am propus ministrului de Externe și BEC-ului să prelungească programul pentru toți cetățenii români care așteaptă. Sunt cetățeni care așteaptă de 7-8 ore în fața secțiilor de votare. Nu au acești oameni nicio vină că autoritățile statului nu s-au pregătit suficient de bine. Știm clar că în UE avem 3,5 milioane de cetățeni. Încă o dată se demonstrează că la Palatul Victoria avem oameni incompetenți, incapabili să gestioneze o relație cu cei 3,5 milioane de români care în ultimii 10 ani au trimis acasă aproape 40 miliarde de euro. Sunt un contributor influent pentru economia României și Guvernul îi tratează cu același dispreț. Îi rugăm pe oameni să stea, să voteze până la ultimul cetățean care este primit în secțiile de vot. Știm că și MAE a cerut BEC-ului să se prelungească programul, înțeleg că BEC-ul a luat această decizie de a nu prelungi programul. Cred că este o mare nedreptate. Sunt state precum Cehia care au organizat procesul electoral pe timpul a două zile, pentru a încuraja cetățenii să participe”, a declarat Eugen Tomac.

UPDATE 20.23: La sediul PSD a ajuns și Viorica Dăncilă. Aceasta a declarat duminică, întrebată despre prelungirea programului de vot în străinătate, după ora 21.00, că Guvernul nu poate da ordonanță de urgență în acest sens.

„Nu se poate da ordonanță de urgență”, a afirmat Viorica Dăncilă înainte de a intra în sediul PSD, întrebată de ce Guvernul nu emite o OUG legat de acest subiect.

UPDATE 20.23: PNL a cerut BEC o reinterpretare pentru a prelungi programul de vot

UPDATE 20.04: Liviu Dragnea a ajuns la sediul PSD. ”Vorbim după vot”, a declrat Dragnea.

UPDATE 20.00: La sediul Alianței USR PLUS încep să vină liderii și parlamentarii USR. Dan Barna poartă șosete în culori diferite, culorile Alianței – una bleu și una portocalie.

UPDATE19.24: La PNL au fost aduse mai multe cutii cu pizza.

UPDATE 19.20: Dintr-o mașină care a trecut prin fața sediului PSD, s-a auzit o persoană strigând M**e PSD.

UPDATE19.15: Președintele PSD, Liviu Dragea, este așteptat la sediul din Băneasa, după ce va vota. Potrivit anunțului oficial al PSD, acesta trebuia să voteze la 19.00 la Liceul Teoretic „Jean Monnet”.

UPDATE 19.10: Atmosfera la USR PLUS începe să se agite. Aceștia se consideră câștigători.

UPDATE 19.00 Dacian Cioloș a declarat, duminică, la sediul de campanie, că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă în legătură cu faptul că în continuare USR PLUS primește semnale că la unele secții de votare se votează cu o singură ștampilă și i-a propus ca programul de vot să fie prelungit. Potrivit acestuia, premierul i-a zis că o să analizeze împreună cu miniștrii situația acest aspect.

„Primim în continuare semnale îngrijorătoare de la oameni din țară și din diaspora, care au facut un drum de ore întregi cu mașina, dar nu pot vota. Sunt secții unde se votează cu o singură ștampilă. E un drept fundamental. Am avut o discuție cu doamna prim ministru Dancilă și am propus ca programul să fie prelungit cu două ore în secții pentru ca oamenii să poată să voteze. Sunt secții în țară și în diaspora unde se votează cu o singură ștampilă. Doamna Dăncilă mi-a spus că o să analizeze împreuna cu miniștrii această situație, nu a spus nu, și sper să găsească o soluție”, a declarat Dacian Cioloș

UPDATE 18:54 Mobilizare și la sediul PNL. Unii dintre liderii partidului s-au strans în foișorul din Aleea Modrogan și vorbesc cu românii din diapora pe Facebook. Rares Bogdan transmite live pe Facebook și spune va e mai rău ca acum 4 ani pentru românii din diaspora.

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că pe prezența ridicată spre 50% partidul riscă să scadă sub 30% de procente. Aceleași surse susțin că liderul PSD, Liviu Dragnea se află în teritoriu.

La sediul PSD din Băneasa se află la acestă oră secretarul PSD, Codrin Ștefănescu, șeful de campanie Mircea Drăghici și purtătorul de cuvânt Lia Olguța Vasilescu. Un moment inedit în fața sediului: dintr-o mașină aflată în mișcare, un cetățean a strigat „Gata. Azi praful se alege de voi!”

Atmosferă foarte optimistă la sediul Alianței 2020 USR-PLUS.

Alianța nu a comandat niciun sondaj pentru ziua alegerilor, dar încearcă să facă o numărătoare paralelă cu ajutorul delegaților din secțiile de votare.

La sediul alianței se speră într-un scor peste PSD, iar un parlamentar USR a povestit că a pariat pentru prima dată în viață, pe victoria Alianței în alegeri. La sediul Alianței funcționează și un call center unde alegătorii pot semnala eventuale nereguli în secțiile de votare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro