Festivalul Très court, are loc online, intre 5 si 14 iunie
Institutul Francez din România dă startul Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court – ediția online. Timp de 10 zile, până în 14 iunie 2020, spectatorii români pot urmări gratuit online peste 120 de filme de maxim 4 minute venite din toate colțurile lumii.
Nu ezitați să plonjați în această cascadă de creații scurte și concentrate. SF sau povești de dragoste, filme dramatice, thrillere sau comedii spumoase, animații, documentare, filme pentru copii și câteva filme muzicale – fiecare va găsi ceva pe gustul său.
Accesul la filme
1) Intrați pe 1) harta interactivă a Festivalului
2) Selectați un oraș din apropierea dumneavoastră, iar organizatorul local vă va oferi un cod de acces gratuit.
3) Introduceți codul.
4) Vizionați oricare sau toate cele 5 selecții ale festivalului, cu subtitrare în limba română.
În competiția internațională, regăsiți și filmul românesc America de Horia Cucută și George ve Gänæaard, laureat al competiției românești de anul trecut.
Nu uitați să votați pentru filmul preferat! Ca în fiecare an, Festivalul Très Court propune spectatorilor din întreaga lume să voteze 3 filme preferate din Competiția internațională. După contorizarea voturilor, filmul câștigător va primi Premiul Internațional al Publicului. Rezultatele vor fi afișate pe site-ul festivalului.
Dacă vă e dor de sala de cinema, marți 9 iunie de la ora 21.00 puteți asista la difuzarea în direct a competiției internaționale, urmată de o e-ceremonie de acordare a premiilor cu participarea, de la distanță, a juriului prezidat de regizorul Jan Kounen și a echipelor filmelor din concurs.
Această ediție online a festivalului Très Court din luna iunie va fi completată în toamnă, în intervalul 7–17 noiembrie, de o proiecție specială în săli a competiției românești și a unei selecții Best Of 2020 a festivalului.
Festivalul este coordonat de Institutul Francez din România și susținut de Orange. Partener: Organizația Internațională a Francofoniei. Organizatori locali : Arad – Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”; Baia-Mare – Fundația Arte+ și Colonia pictorilor ; Bistrița – ARFA-Asociația pentru Resurse Francofone Active Bistrița; Zalău – Consiliul Județean Sălaj; Râșnov – Asociația Mioritics; Pitești – Alianța Franceză Pitești; Oradea – Colegiul Național „Mihai Eminescu”.
Pentru mai multe informații, consultați https://trescourt.com/ro și www.institutfrancais.ro