Sari direct la conținut

Update: Pompeo ar fi oferit Congresului SUA noi informații cu privire la uciderea lui Khashoggi; Consilierii Congresului au declarat că nu au primit un raport de la Casa Albă până vineri seară

HotNews.ro
Mike Pompeo, Foto: Flickr / Gage Skidmore
Mike Pompeo, Foto: Flickr / Gage Skidmore

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a prezentat vineri Congresului noi informații privind ancheta asupra uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat conform Reuters.

Congresul a dat administrației Trump ca termen limită data de 8 februarie pentru a prezenta un raport despre cine poartă răspunderea pentru moartea lui Khashoggi și dacă Washingtonul va impune sancțiuni asupra acelelor persoane. Consilierii Congresului au declarat că nu au primit niciun raport de laCasa Albă până vineri seara.

Administrația Trump a semnalat vineri că era puțin probabil să îndeplinească un termen limită pentru a raporta Congresului dacă intenționează să impună sancțiuni persoanelor responsabile pentru uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, provocând o reacție furioasă pe Capitol Hill.

Consilierii Congresului au declarat că nu au primit un raport de laCasa Albă până vineri seară devreme. Unii au spus că încă mai sperau să o primească până la începutul săptămânii viitoare, dar administrația a declarat că președintele Donald Trump nu a simțit nevoia de a trimite unul.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a confirmat că Pompeo a oferit vineri o actualizare membrilor Congresului, dar nu a oferit detalii cu privire la ceea ce a spus el.

După ce a primit scrisoarea lui Pompeo, senatorul Menendez a spus: „Sunt foarte dezamăgit de faptul că răspunsul secretarului Pompeo nu se apropie de îndeplinirea mandatului legal și demonstrează ce a vrut administrația de laînceput – ca uciderea lui Khashoggi să fie uitată”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro