Sari direct la conținut

Nancy Pelosi transmite Uniunii Europene şi NATO că Trump nu este liderul Statelor Unite

HotNews.ro
Nancy Pelosi transmite Uniunii Europene şi NATO că Trump nu este liderul Statelor Unite

Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a transmis Uniunii Europene că preşedintele Donald Trump nu este liderul sistemului politic din Statele Unite, relatează Mediafax.

O delegaţie parlamentară americană condusă de Nancy Pelosi a efectuat luni şi marţi o vizită la Bruxelles, pentru a încerca să ofere asigurări partenerilor europeni pe fondul tensiunilor transatlatice generate de preşedintele Donald Trump. Printre alţii, Nancy Pelosi s-a întâlnit şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Nancy Pelosi a subliniat că preşedintele nu are întreaga putere decizională în Statele Unite.

Statele Unite ale Americii „nu sunt sistem parlamentar (…). Avem Articolul 1 al Constituţiei, puterea legislativă, prima structură a sistemului de guvernare, egală cu celelalte structuri, iar noi ne-am afirmat în acest mod”, a declarat Nancy Pelosi, citată de site-ul Politico.eu şi de cotidianul The Independent.

Un politician european a întrebat-o pe Nancy Pelosi de ce Camera Reprezentanţilor a adoptat abia recent o rezoluţie pentru susţinerea Alianţei Nord-Atlantice. „Am răspuns că noi, democraţii, am obţinut abia de curând controlul asupra Camerei Reprezentanţilor”, a subliniat Pelosi.

Gerry Connolly, un congresman democrat din Virginia, a confirmat poziţia lui Nancy Pelosi. Acest turneu în Europa „nu este nu este un turneu pentru garanţii, este un turneu pentru a se reaminti anumite lucruri. În Statele Unite, structura guvernamentală nu are un singur organism. Aşa cum a spus preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Articolul 1, primul articol al Constituţiei Statelor Unite, se referă la puterea ramurii legislative, nu la puterea executivă, iar aceste prerogative includ situaţii de război şi pace şi chiar conducerea forţelor armate”, a argumentat Gerry Connolly.

Mandatul preşedintelui Donald Trump este eclipsat de ancheta privind ingerinţele electorale ruse. Serviciile secrete americane au concluzionat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Donald Trump a negat că ar fi avut contacte cu Moscova în campania electorală. Recent, Donald Trump a avut disensiuni puternice cu Nancy Pelosi, în contextul în care democraţii, care deţin controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, nu au acceptat să îi ofere preşedintelui fonduri pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro