Sari direct la conținut

Presa chineză susține că protestele din Hong Kong se datorează intervenției unor "forțe străine"

HotNews.ro
Presa chineză susține că protestele din Hong Kong se datorează intervenției unor "forțe străine"

„Forțe străine” încearcă să „rănească China prin producerea unei stări de haos în Hong Kong”, susțin agențiile de presă chineze aflate sub conducerea statului, după ce sute de mii de persoane au protestat față de o lege privind extrădarea, scrie BBC News.

Duminică, sute de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unei legi care ar permite Chinei să persecute dușmanii politici din Hong Kong. Confruntările dintre poliție și protestatari au devenit violente pe parcursul zilei.

Organizatorii au estimat că 1.000.000 de oameni au participat la eveniment, în timp ce autoritățile susțint că au fost cel mult 240.000 de participanți. Dacă organizatorii au dreptate, acesta ar fi cel mai mare protest din Hong Kong, din 1997, când Marea Britanie a cedat teritoriul Chinei.

Potrivit editorialului China Daily, aflat sub conducerea statului, „unii locuitori din Hong Kong au fost derutați de către cei aflați în opoziție și de forțe străine, pentru a participa la campania anti-extrădare. ” Publicația transmite că „orice persoană rezonabilă” ar susține această lege care „trebuia să fie adoptată de mult timp” și care este menită să „acopere zonele gri legislative și să prevină transformarea Hong Kong-ului într-un refugiu pentru infractori”.

Criticii susțin că fosta colonie engleză ar fi expusă și mai mult sistemului judiciar profund corupt al Chinei, prin introducerea acestei legi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro