Sari direct la conținut

Nancy Pelosi vrea să-l împiedice pe Trump să meargă mai departe în acţiunea sa militară contra Iranului

HotNews.ro
Nancy Pelosi vrea să-l împiedice pe Trump să meargă mai departe în acţiunea sa militară contra Iranului

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor americane, Nancy Pelosi, intenţionează să supună la vot în această săptămână o rezoluţie care să limiteze intenţiile militare ale preşedintelui republican, Donald Trump, contra Iranului, la câteva zile după raidul care a ucis un puternic general iranian în capitala irakiană, scrie La Libre, citat de Rador.

Potrivit canalului de televiziune american CNN, Nancy Pelosi a trimis duminică o scrisoare reprezentanţilor democraţi din Cameră pentru a-i anunţa de votarea în această săptămână a unei rezoluţii care cere guvernului să „înceteze ostilităţile militare îndreptate împotriva Iranului” în 30 de zile, dacă Congresul nu ia alte măsuri.

„Săptămâna trecută, guvernul Trump a ordonat un raid militar provocator şi disproporţionat îndreptat contra unor înalţi funcţionari militari iranieni. Această acţiune i-a pus pe militarii noştri, pe diplomaţi şi pe alţi cetăţeni în faţa pericolului unei grave escaladări a tensiunilor în Iran”, scrie în aceasta scrisoare dna Pelosi, potrivit căreia Donald Trump a acţionat fără să informeze Congresul.

Potrivit şefei democraţilor, textul se va inspira din rezoluţia depusă de senatorul Tim Kaine la Sénat. Aprobarea sa în Cameră ar urma să se facă fără probleme, dată fiind majoritatea democrată, spre deosebire de Senat, dominat de republicani şi dintre care o parte şi-au exprimat sprijinul pentru preşedinte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro