Sari direct la conținut

VIDEO Arhiepsicopul Washingtonului a criticat Altarul Sfântul Ioan Paul al II-lea pentru că a permis vizita lui Trump, după ce protestatarii au fost dispersați cu gaze lacrimogene

HotNews.ro
Trump, Foto: Captura video
Trump, Foto: Captura video

Arhiepiscopul Washingtonului Wilton Gregory a criticat Altarul Sfântul Ioan Paul al II-lea pentru că a permis vizita președintelui Donald Trump, după ce protestatarii din fața Casei Albe au fost dispersați cu gaze lacrimogene, scrie The Guardian.

”Găsesc că este năucitor și reprobabil că orice instituție catolică ar permite să fie folosită atât de șocant de greșit și manipulată într-o manieră care încalcă principiile noastre religioase, care fac apel la apărarea drepturilor tuturor oamenilor, chiar și a celor cu care am putea să nu fim de acord. Sfântul Papă Ion Paul al II-lea era un apărător fervent al dreptrilor și demnității oamenilor. Moștenirea sa stă ca martor față de acest adevăr. Cu siguranță nu ar aproba folosirea gazelor lacrimogene și a altor mecanisme pentru a-i reduce la tăcere, dispersa sau intimida pentru o fotografie oportunistă în fața unui loc de rugăciune sau de pace”, arată un comunicat al Arhidiecezei.

Trump a vizitat altarul la o zi a mers la Biserica Sf John din apropierea Casei Albe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro