Sari direct la conținut

VIDEO Prima zi a summitului virtual privind schimbările climatice organizat de președintele Joe Biden / Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Xi Jinping, printre participanți

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Shawn Thew / INSTAR Images / Profimedia
Joe Biden, Foto: Shawn Thew / INSTAR Images / Profimedia

Hotnews transmite summitul virtual privind schimbările climatice organizat de președintele american Joe Biden care a început joi la ora 15:00 (ora României). În total 40 de lideri din lume, inclusiv preşedinţii Emmanuel Macron, Vladimir Putin şi Xi Jinping urmează să participe la summitul virtual de două zile.

Înainte de demararea summitului administrația președintelui democrat a anunțat că Statele Unit îşi stabilesc obiectivul unei reduceri cu 50-52% – faţă de nivelul din 2005 – a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030.

Joe Biden, care încearcă să relanseze lupta împotriva modificărilor climatice, abandonată de către predecesorul său Donald Trump, şi-a stabilit deja obiectivul – mai larg – de a trece Statele Unite la o economie mai puţin poluantă cu carbon până în 2050.

Obiectivele reduceri poluării – sector cu sector, de la centrale electrice la automobile – urmează să fie comunicate în cursul acestui an.

Joe Biden a prezentat la sfârşitul lunii martie un vast plan privind infrastructura care prevede o reducere a dependenţei Statelor Unite de energia fosilă, în lupta împotriva încălzirii globale. Acest plan de investiţii, care este necesar să fie adoptat de către Congres, se loveşte de opoziţia republicanilor.

Planul prevede alocarea a 174 de miliarde de dolari (aproximativ 150 de miliarde de euro) în vederea dezvoltării pieţei vehiculelor electrice şi mobilizarea a miliarde de dolari în favoarea energiei regenerabile.

REFERINȚĂ:

ARHIVĂ COMENTARII
bancher • 2021-04-22 15:58:56
face summit pe probleme climatice. Fiecare cu ce il doare..
4 4
2021-04-22 20:08:43
0 1
Parzivall • 2021-04-22 16:26:08
Sau a uitat? Sa-i spuna ca se schimba again, the Climate, which is always changing, is turning caold again. Activitatea Solara e la minim de 2 ani. Deja se vede. Weekend-ul asta astept 15cm de zapada.
5 4
animatron • 2021-04-22 17:21:03
Caracterul "antropocen" al "incalzirii globale" tot nu e dovedit matematic, s-ar putea sa fim intr-un ciclu natural solar (calculat la circa 120.000 ani), ciclu doar relativ amplificat de activitati umane incepute cu vreo 10.000 de ani in urma. Sa presupunem ca de maine nici o masina de pe planeta nu mai produce gaze de esapament, asta va insemna o reducere de doar 18% a emisiunilor, clar insuficient pentru a opri acest ciclu de incalzire. Numai casi acest calcul e doar pe hartie, in realitate noile echipamente pt masini electrice sunt foarte energivore, poluante in faza de productie si se produc adesea cu "pamanturi rare" exploatabile in putine locuri de pe planeta. "Tranzitia" e de dorit pt ca oamenii nu pot continua asa cu poluarea in orase sau in exploatari industriale. Numai ca trebuie facuta foarte atent pt ca orice graba nu va servi decat tarilor care sunt capabile sa produca ieftin si care au si "pamanturi rare". Castigator absolut este China (80-85% din aceste resurse speciale se gasesc acolo) care poate oferi imediat imense capacitati de productie la preturi fara concurenta. Deci un Occident care nu-si aduce acasa productia industriala si nu scurteaza la maximum lanturile de aprovizionare e un Occident care va pierde "tranzitia" si va ajuta stupid China sa devina cu adevarat puterea dominanta pe planeta. Guvernul republican Trump a inteles urgenta/datele si a pornit un "razboi comercial" contra Chinei si pt relocarea industriala. Asta e "quadratura cercului" pe care tot incearca sa o evite tarile vestice, cum sa treaca mai repede la "100% electric" dar fara sa depinda si mai mult de China sau sa ajunga la urias deficit de energie si resurse. De aia se tot inghesuie la "intalniri virtuale", se lanseaza "planuri de tranzitie" cu deadline-uri aproape imposibile, se aloca sute de miliarde, e o disperare reala sa nu se piarda ocazia in favoarea Chinei (si altor tari asiatice care se ocupa mai mult de economie si mai putin de lgbtq si migratori).
2 4
Parzivall • 2021-04-22 19:54:38
Altfel, toate regenerabilele au nevoie de combustibili fosili sa fie produse, nu au randament bun, is foarte scumpe si inseamna Si Mai Multa Extractie de Minereuri. Mai multa poluare adica. Nu mai spus ca la final te alegi cu o problema si mai nasoala, deseurile. Intre timp, pana se dezmeticeste lumea, destui din clasa de mijloc vor saraci. De saraci nici nu mai spun, ei platesc primii pretul, unul crunt.
0 3
Flav_ • 2021-04-22 19:57:13
Fanteziile climatice propuse de cativa profitori, pe langa ca nu schimba nimic, mai baga in saracie lucie o gramada de comunitati. Iahturile si avionele private cu care se plimba talibanii climatici, nu se pun.
0 4
INTERVIURILE HotNews.ro