Sari direct la conținut

„Enervează-i” pe cei nevaccinati: Premierul belgian atrage atenția asupra divizării populației

HotNews.ro
Alexander De Croo, Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia
Alexander De Croo, Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premierul belgian Alexander De Croo a spus că dorește „să enerveze virusul și nu oamenii”, exprimându-și dezacordul față de remarcile controversate ale lui Emmanuel Macron despre cei nevaccinați, într-un interviu pentru ziarul Le Soir, publicat sâmbătă.

„În mod clar, acesta nu este vocabularul meu”, a reacționat liderul belgian, întrebat despre declarațiile președintelui francez care a spus că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinati împotriva Covid-19, citează AFP.

De Croo a avertizat împotriva „unei politici de divizare care ar consta în a deranja o parte a populației”.

„Cred că, din partea mea, trebuie să enervăm virusul și nu oamenii”, a continuat el, recunoscând totodată că, „pentru a enerva virusul, ai nevoie de cât mai mulți oameni vaccinați”.

„Cred în continuare că este mai bine să convingi oamenii decât să-i forțezi”, a adăugat liderul liberal flamand aflat în fruntea acestei țări de 11,5 milioane de locuitori.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că „și asuma pe deplin” cuvintele într-un interviu acordat marți, criticând pe cei nevaccinați care „își fac din libertatea, care devine iresponsabilitate, un slogan”.

Întrebat despre posibilitatea ca Belgia să-și transforme carnetul de sănătate într-un carnet de vaccinare ca în Franța, premierul belgian, în fruntea unei coaliții de șapte partide, a răspuns că această soluție trebuie „analizată”.

Parlamentarii francezi au adoptat joi dimineața proiectul de lege care transformă certificatul sanitar într-un certificat de vaccinare, excluzând persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului de la viața socială, relatează Euronews.

Legea a fost adoptată la ora 5:25 dimineața cu 214 de voturi pentru, 93 împotrivă și 27 de abțineri și va ajunge în Senat săptămâna viitoare, fiind așteptată să intre în vigoare în a doua parte a lunii ianuarie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro