Sari direct la conținut

Soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, a fost evacuat de la un liceu după o alertă de securitate

HotNews.ro
Soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, a fost evacuat de la un liceu după o alertă de securitate

Doug Emhoff, soțul vicepreședintei Statelor Unite, a fost evacuat marți dintr-un liceu unde a participat la un eveniment public după o alertă de securitate, potrivit jurnaliştilor prezenți la fața locului, scrie AFP.

„Al doilea domn”, titlul său oficial, a fost luat la 7:18 p.m. GMT de un agent de securitate în timp ce mergea la liceul Dunbar din Washington pentru un eveniment național dedicat comunității de culoare.

Puțin mai târziu, a fost difuzat un mesaj prin difuzoarele instituției prin care se cerea profesorilor și elevilor să evacueze școala.

„Serviciul Secret”, care asigură protecția președintelui american, a vicepreședintelui și a anturajului acestora, „a fost sesizat de o amenințare la adresa școlii”, a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al lui Doug Emhoff, Katie Peters.

Soțul Kamalei Harris „este în siguranță, iar școala a fost evacuată”, a adăugat ea.

Purtătorul de cuvânt al Școlilor Publice din Washington, Enrique Gutierrez, a declarat reporterilor de la fața locului că a fost vorba de o „amenințare cu bombă”.

Doug Emhoff, 57 de ani, a făcut istorie, în felul său, alături de Kamala Harris, prima femeie și prima persoană de origine afro-americană și asiatică care a devenit vicepreședinte.

Soțul ei este primul „Al Doilea Gentleman” din istoria Americii. Doug Emhoff, care anul trecut a sărbătorit cu vizibilă emoție Hanukkah la Casa Albă în timpul unei ceremonii oficiale, este și primul evreu care poartă acest titlu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro