Sari direct la conținut

Kim Jong Un: Obiectivul Coreei de Nord este de a avea cea mai puternică forță nucleară din lume

HotNews.ro
Liderul nord-coreean Kim Jong Un și fiica sa, după lansarea rachetei balistice intercontinentale Hwasong-17, Foto: KCNA via KNS / AP / Profimedia
Liderul nord-coreean Kim Jong Un și fiica sa, după lansarea rachetei balistice intercontinentale Hwasong-17, Foto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa intenționează să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume, în timp ce a promovat zeci de ofițeri militari implicați în recenta lansare a unei noi rachete balistice, a relatat duminică presa de stat, citată de Reuters.

Anunțul vine după ce liderul de la Phenian a inspectat un test din 18 noiembrie al Hwasong-17, cea mai mare rachetă balistică intercontinentală a Coreei de Nord, și a promis să contracareze ceea ce el a numit amenințările nucleare ale SUA.

„Scopul final al Coreei de Nord este de a deține cea mai puternică forță strategică din lume, forța absolută fără precedent în acest secol”, a declarat Kim în ordinul de promovare a ofițerilor, adăugând că dezvoltarea capacităților nucleare ale țării va proteja în mod fiabil demnitatea și suveranitatea statului și a poporului.

„Avem cea mai puternică armă strategică din lume”

El a spus că Hwasong-17 este „cea mai puternică armă strategică din lume” și că aceasta a demonstrat hotărârea și capacitatea Coreei de Nord de a construi în cele din urmă cea mai puternică armată din lume.

Oamenii de știință nord-coreeni au făcut un „salt minunat în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice” și se așteptau să extindă și să consolideze capacitățile de descurajare nucleară ale țării într-un ritm extraordinar de rapid, a mai spus Kim, potriviti presei de stat din Coreea de Nord.

Kim Jong Un a fost surprins în timp ce se fotografia alături de oameni de știință, ingineri și oficiali militari implicați în acest test.

Potrivit presei de stat, acei lucrători s-au angajat să apere „autoritatea absolută” a partidului și a liderului de la Phenian și au promis că „rachetele noastre vor zbura viguros doar în direcția indicată” de Kim.

Reacția SUA

Capabilă să atingă continentul american, lansarea rachetei Hwasong-17 a determinat Statele Unite să ceară o declarație a Consiliului de Securitate al ONU pentru a trage la răspundere Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete, care sunt interzise prin rezoluțiile Consiliului de Securitate.

Mass-media de stat a arătat, de asemenea, că fiica lui Kim Jong Un l-a însoțit pe acesta în timp ce verifica lansarea „unui nou tip” de rachete balistice intercontinentale.

Racheta Hwasong-17, „erou al Republici Populare Democrate Coreene”

Puternicul Comitet permanent al Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord a acordat rachetei Hwasong-17 titlul de „Erou al RPDC și Medalia Steaua de Aur și Ordinul Steagului Național de clasa I”, a relatat agenția de știri de stat KCNA, folosind inițialele numelui oficial al țării, Republica Populară Democrată Coreeană.

„(Racheta) a dovedit în mod clar în fața lumii că RPDC este o putere nucleară cu drepturi depline, capabilă să se opună supremației nucleare a imperialiștilor americani și și-a demonstrat pe deplin puterea ca cel mai puternic stat ICBM”, a transmis KCNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro