Sari direct la conținut

„Este un eșec greu”. Defecțiunile blindatelor germane Puma „nu vor afecta” forţa de reacţie rapidă a NATO

HotNews.ro
Noul vehicul blindat german Puma, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
Noul vehicul blindat german Puma, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Germania evaluează blindatele Puma, fabricate de Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann, după ce unele dintre noile vehicule au avut o serie de probleme tehnice care le împiedică să intre în serviciul operaţional al Bundeswehr-ului (armata germană), a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, notează Reuters.

Germania nu va mai achiziționa blindate de infanterie Puma până când acestea nu își vor dovedi fiabilitatea, a declarat luni ministrul apărării, Christine Lambrecht.

„Defecțiunile blindatelor Puma în ultimul exercițiu reprezintă un eșec greu pentru noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării în cadrul unei conferințe de la Berlin.

Germania își va îndeplini în continuare angajamentele de pregătire în cadrul NATO prin trecerea la vehiculele de luptă mai vechi Marder de la 1 ianuarie, a declarat purtătorul de cuvânt, descriind această soluție ca fiind una „de rezervă”.

Săptămânalul german Der Spiegel a relatat la sfârșitul săptămânii trecute că 18 blindate Puma destinate să echipeze, începând de anul viitor, contingentul german al forței de reacţie rapidă a NATO nu sunt operaționale după ce au apărut probleme în timpul unui exercițiu de tragere.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a purtat luni discuții cu industria și cu oficiali și a precizat că a solicitat un raport privind defecțiunile până la sfârșitul săptămânii viitoare.

„NATO poate continua să se bazeze pe îndeplinirea sarcinilor noastre în cadrul forței de reacţie rapidă”, a spus Lambrecht.

Acțiunile Rheinmetall se tranzacționau cu 5% mai puțin luni după-amiază în urma problemelor raportate cu tancurile.

Un purtător de cuvânt al companiei Rheinmetall nu a comentat aceste probleme.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro