Sari direct la conținut

Biden face apel la „acțiuni mai puțin intruzive” din partea Israelului

HotNews.ro
Joe Biden , Foto: Jacek Boczarski / AFP / Profimedia
Joe Biden , Foto: Jacek Boczarski / AFP / Profimedia

Joe Biden a cerut luni Israelului să protejeze principalul spital din Gaza, în apropierea căruia au loc lupte între armata israeliană și luptătorii Hamas, potrivit AFP.

„Sper și mă aștept la acțiuni mai puțin intruzive asupra spitalului”, a declarat președintele american la Casa Albă, întrebat de reporteri dacă a discutat cu liderii israelieni despre acest subiect.

„Spitalul trebuie să fie protejat”, a adăugat el.

Cel mai mare spital din Gaza a încetat să mai funcționeze, iar numărul deceselor în rândul pacienților este în creștere, a declarat șeful OMS, în timp Israelul continuă furibund asaltul asupra enclavei palestinene controlate de Hamas.

Spitalele din nordul Fâșiei Gaza, inclusiv complexul al-Shifa, sunt sub blocada forțelor israeliene și abia reușesc să îi îngrijească pe cei din interior, iar personalul medical spune că trei nou-născuți au murit, iar mulți alții sunt în pericol din cauza întreruperilor de energie electrică pe fondul luptelor intense din apropiere.

Israelul afirmă că îi vânează pe teroriștii Hamas și că grupul are centre de comandă sub și în apropierea spitalelor.

Armata israeliană a declarat luni că are „ndicii” că luptătorii Hamas au ținut ostatici într-un spital de copii din Fâșia Gaza, pe care i-au răpit în timpul atacului lor din sudul Israelului, la 7 octombrie.

Sub spitalul Rantisi, situat în nordul Fâșiei Gaza, armata israeliană a adunat „ndicii care sugerează că Hamas ținea ostatici aici”, cum ar fi un biberon pentru copii și o bucată de frânghie legată de un scaun, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, referindu-se la o înregistrare video.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro