Sari direct la conținut

Șeful producătorului de echipamente spațiale din Rusia, arestat pentru acuzații de fraudă

HotNews.ro
Politie Rusia, Foto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia
Politie Rusia, Foto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Șeful unei companii care produce sisteme de navigație pentru programul spațial al Rusiei a fost arestat la Moscova și acuzat de fraudă majoră, a informat vineri presa de stat, relatează Reuters.

Agenția de presă TASS a citat un oficial al forțelor de ordine care a afirmat sub protecția anonimatului că Evgheni Fomichev a fost interogat și acuzat de fraudă pe scară largă, care presupune o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani și o amendă de un milion de ruble (10.972 de dolari).

TASS a relatat că Tribunalul Districtual Basmanny din Moscova, care se ocupă adesea de cazuri importante, a ordonat ca Fomichev să fie ținut în arest preventiv până pe 21 februarie, la cererea Comitetului de Investigații al Rusiei, care se ocupă de infracțiuni grave.

Fomichev este șeful NPP Geophysics-Cosmos, o companie al cărei site web spune că produce „dispozitive electronice optice de orientare și navigație pentru nave spațiale”. Potrivit site-ului, proape toate navele spațiale rusești folosesc echipamentul acestei companii.

Site-ul include o politică anticorupție de nouă pagini care spune că managementul are un rol cheie în crearea unei culturi de toleranță zero față de corupție.

Programul spațial al Rusiei a suferit un regres uriaș în august, când sonda sa spațială Luna-25 s-a prăbușit pe suprafața Lunii în timp ce încerca să aselenizeze.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro