Sari direct la conținut

Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme cu care va fi dotată armata nord-coreeană

HotNews.ro
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme, Foto: KCNA via KNS / AP / Profimedia
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme, Foto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

Coreea de Nord îşi va dota începând de anul acesta forţele armate cu un nou lansator de rachete multiple de calibrul 240 mm, a informat sâmbătă agenţia de presă oficială KCNA, preluată de AFP. Kim Jong Un a asistat la testarea sistemului.

Noua armă va fi desfăşurată până în 2026, scrie Agrepres.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat vineri testarea lansatorului cu un proiectil real. Sistemul a fost modificat tehnic după un prim test care a avut loc la sfârşitul lui aprilie.

Conducătorul de la Phenian a afirmat că doreşte ca producţia lansatoarelor respective să fie adusă „la cel mai înalt nivel”.

El a anunţat totodată, fără a da alte detalii, o „schimbare importantă” pentru „întărirea capacităţii de luptă a artileriei”.

Conform sursei citate, opt proiectile lansate de noul sistem au lovit ţinta, dovedind astfel „puterea de distrugere” a armei modificate.

Ministerul apărării din Coreea de Sud nu a fost în măsură să confirme testele nord-coreene, menţionează AFP.

Unii analişti bănuiesc însă că Phenianul testează arme noi şi creşte producţia de echipamente de artilerie şi rachete de croazieră înainte de a le trimite Rusiei, pentru războiul din Ucraina, în ciuda sancţiunilor ONU care interzic Coreei de Nord furnizarea de armament.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro