Sari direct la conținut

VIDEO Primele declarații ale bărbatului arestat pentru împușcarea lui Robert Fico: „Nu sunt de acord cu politica guvernului”

HotNews.ro
Barbatul suspectat ca a incercat sa il omoare pe premierul slovac Robert Fico a fost retinut, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Barbatul suspectat ca a incercat sa il omoare pe premierul slovac Robert Fico a fost retinut, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Televiziunea slovacă TA3 a obținut o filmare cu bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico. Bărbatul, identificat drept Juraj Cintula, este așezat pe scaun cu mâinile legate la spate.

„Nu sunt de acord cu politica guvernului. De ce este presa lichidată, de ce este RTVS (nr. televiziunea publică) atacată? De ce a fost concediat Mazak (nr. fostul șef al Consiliul Judiciar din Slovacia)?”, spune bărbatul, potrivit filmării difuzate de televiziunea slovacă.

Televiziunea spune că filmarea arată că bărbatul ar fi decis să acționeze cu o lună în urmă.

Filmarea a fost făcută pe holurile secției de poliție unde Cintula a fost dus după ce a fost reținut de către poliție.

Juraj Cintula, bărbatul acuzat de tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico, a fost anterior apropiat de grupul pro-rus Slovenskí Branci (Recruții slovaci), a anunțat jurnalistul de investigații maghiar Szabolcs Pagnyi.

În ianuarie 2016, pe pagina de Facebook a grupului a apărut o postare a lui Cintula, în care și-a exprimat sprijinul public pentru Slovenskí Branci. Postarea a fost însoțită de o fotografie cu bărbatul.

Premierul slovac Robert Fico a fost atacat în după-amiaza zilei de 15 mai în orașul Handlova (la 190 de kilometri de Bratislava). Atacatorul l-a împușcat pe Fico de cinci ori. Premierul a fost operat și se află în stare stabilă. Suspectul în atac a fost arestat.

El este un bărbat vârstnic, cunoscut pentru activitatea sa artistică, care deținea arma în mod legal. Fiul său a declarat pentru publicația slovacă Aktuality că nu își poate explica incidentul și că tatăl său nu avea probleme psihice și nu a menționat vreodată că ar avea intenții violente la adresa vreunui politician.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro