Sari direct la conținut

Amazon va investi 15,7 miliarde de euro în Spania / „Cea mai mare investiție din zonă”

HotNews.ro
Depozit al Amazon, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Depozit al Amazon, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Gigantul american de comerț online Amazon a anunțat miercuri o investiție gigantică de 15,7 miliarde de euro pe o perioadă de zece ani pentru a crește capacitatea centrelor sale de date din Aragon, în nord-estul Spaniei, potrivit AFP.

Bine primită de guvernul de stânga al Spaniei, care dorește să transforme țara într-un centru tehnologic, investiția va genera probabil aproape 17.500 de locuri de muncă indirecte, a precizat Amazon într-un comunicat de presă.

Proiectul, dezvăluit în cadrul unei reuniuni cu lideri de afaceri și aleși din regiune, „va contribui cu aproape 21,6 miliarde de euro la produsul intern brut (PIB) al Spaniei până în 2033”, a adăugat acesta.

Decizia Amazon „evidențiază atractivitatea țării noastre ca centru tehnologic strategic în Europa”, a declarat într-un comunicat de presă José Luis Escrivá, ministrul spaniol pentru transformare digitală.

La rândul său, Jorge Azcón, președintele regional al Aragonului, a salutat pe rețeaua de socializare X această decizie ca fiind „cea mai importantă investiție economică din istoria regiunii noastre”.

Potrivit Suzanei Curic, director general al Amazon Web Services (AWS) pentru Spania și Portugalia, centrele de date implicate vor fi alimentate 100% din surse de energie regenerabilă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro