Sari direct la conținut

VIDEO Nigel Farage a fost stropit în față cu un milkshake de banane, chiar când și-a lansat campania electorală din Marea Britanie

HotNews.ro
Nigel Farage, cu o tavă cu 4 milkshake-uri de banane. Mai devreme, o femeie i-a aruncat în față un milkshake de banane, Clacton on Sea, Marea Britanie, 4 iunie 2024., Foto: Mark Thomas / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Nigel Farage, cu o tavă cu 4 milkshake-uri de banane. Mai devreme, o femeie i-a aruncat în față un milkshake de banane, Clacton on Sea, Marea Britanie, 4 iunie 2024., Foto: Mark Thomas / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Nigel Farage, una dintre figurile cele mai importante ale extremei drepte britanice, care şi-a anunţat candidatura la alegerile generale din 4 iulie din Marea Britanie, din partea partidului naţionalist Reform UK, a fost stropit marți cu un milkshake, în prima sa zi de campanie pentru un loc în parlament, scriu Reuters și Politico.

Luni, Farage a produs cel mai mare șoc al campaniei, anunțând că va conduce Reform UK și va candida în alegerile legislative, în ceea ce reprezintă o lovitură majoră la adresa premierului Rishi Sunak, al cărui Partid Conservator se află la mare distanță în sondaje în urma Partidului Laburist.

Farage este cunoscut mai ales pentru că a condus campania de succes din 2016 pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, iar popularitatea lui a exercitat presiuni asupra unei succesiuni de lideri conservatori pentru a fi mai duri în privința imigrației.

La scurt timp după ce și-a lansat campania în circumscripția din Clacton-on-Sea, în sud-estul Angliei, o femeie a aruncat un recipient mare de milshake de banane direct în fața lui, în timp ce ieșea dintr-un pub, după cum arată imaginile postate pe rețelele de socializare.

Reacția lui Farage

El a scăpat nevătămat, în timp ce era condus de agenții de securitate, iar ulterior a pozat zâmbind, într-un videoclip publicat pe platforma X, ținând în mână un pahar de la McDonald’s și glumind: „Milkshake-ul meu îi aduce pe toți oamenii la miting”.

Reacția lui Farage a parafrazat melodia „Milkshake” interpretă de Kelis. „Milkshake-ul meu îi aduce pe toți băieții în curte”, spune cântăreața, în cântec.

Richard Tice, președintele partidului Reform, l-a numit pe atacator un „imbecil juvenil”, spunând că formațiunea sa nu se va lăsa intimidată și că incidentul o va ajuta să câștige sute de mii de voturi în plus.

Poliția a anunțat că a arestat o femeie de 25 de ani, suspectată de agresiune.

Ministrul de interne James Cleverly a condamnat incidentul, catalogându-l drept inacceptabil.

Fost comerciant de mărfuri, care este adesea fotografiat cu o țigară și o halbă de bere în mână, Farage a fost timp de trei decenii simbolul euroscepticismului în Marea Britanie și nu este străin de controverse.

Un lider carismatic, al cărui discurs dezbină electoratul, Farage a făcut anterior comentarii pe care adversarii săi politici le-au catalogat ca fiind rasiste. În timpul campaniei pentru Brexit, Farage a apărut în fața unui afiș care arăta cozi de migranți sub sloganul „Breaking Point”, iar luna trecută a declarat că musulmanii nu împărtășesc valorile britanice, notează Reuters.

În 2019, Farage a mai fost stropit cu milkshake în timp ce făcea campanie pentru Partidul Brexit, predecesorul Reform UK, în Newcastle, înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

Atacatorul său a fost obligat ulterior să plătească pentru curățarea costumului politicianului după ce a pledat vinovat la acuzația de agresiune, plus daune penale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro