Sari direct la conținut

Cîţu a numit un nou șef la Garda Națională de Mediu în locul lui Octavian Berceanu / Marioara-Artemis Gătej a mai fost la șefia instituției anul trecut

HotNews.ro
Garda de Mediu, Foto: Facebook - Garda de Mediu Maramureș
Garda de Mediu, Foto: Facebook - Garda de Mediu Maramureș

​Premierul interimar Florin Cîţu a numit-o, miercuri, pe Marioara-Artemis Gătej în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu.

Instituția a fost condusă în ultima lună de Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct la Garda de Mediu, după ce premierul Florin Cîţu l-a demis, în 20 septembrie, pe Octavian Berceanu (propus în funcție de USR), pe fondul crizei din coaliția de guvernare.

„Art. 1. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Marioara-Artemis Gătej se numește în funcția de comisar general, cu rangde secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu.

Art. 2. — La data prevăzută la art. 1 încetează aplicabilitatea prevederilor art. 2 din Decizia prim-ministrului nr. 476/2021 privind eliberarea domnului Octavian-Alexandru Berceanu din funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 898 din 20 septembrie 2021”, se arată în decizia prim-ministrului, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

Marioara-Artemis Gătej a mai fost la șefia Gărzii Naționale de Mediu anul trecut, ea fiind înlocuită cu Octavian Berceanu, menționează Digi24.

„Este un post politic, nominalizarea a fost făcută acum vreo trei săptămâni, probabil că schimbarea în funcție se va face în următoarele zile. Mă voi întoarce în Galați, dar nu voi mai activa în sistem”, declara Mărioara Gătej la vremea respectivă, potrivit site-ului Viața liberă.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro