Sari direct la conținut

Cel puțin 100 de elefanți au murit în cel mai mare parc național din Zimbabwe, pe fondul secetei

HotNews.ro
Elefanti morti in Zimbabwe, Foto: Zinyange Auntony / AFP / Profimedia Images
Elefanti morti in Zimbabwe, Foto: Zinyange Auntony / AFP / Profimedia Images

Cel puțin 100 de elefanți au muritt în Parcul Național Hwange, cel mai extins parc național din Zimbabwe, din cauza secetei, conform experților de la Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW), citatți de Sky News.

Parcul național, ce găzduiește aproximativ 45.000 de elefanți și o varietate bogată de alte mamifere și păsări, se confruntă cu o criză a apei.

Chiar dacă dispune de 104 foraje alimentate cu energie solară pentru a menține sursele de apă pentru animale, autoritățile parcului susțin că acestea nu sunt suficiente. Forajele nu fac față temperaturilor extreme, care duc la uscarea fântânilor de apă existente și obligă animalele sălbatice să străbată distanțe mari în căutare de hrană și apă.

Potrivit lui Tinashe Farawo, purtător de cuvânt al Autorității de Gestionare a Parcurilor Naționale și a Vieții Sălbatice din Zimbabwe, elefanții cei mai vulnerabili sunt cei tineri, bătrâni și bolnavi, incapabili să parcurgă distanțe mari pentru a găsi apă.

Moartea acestor elefanți este considerată un semn al impactului schimbărilor climatice și al fenomenului meteorologic El Nino, conform autorităților din domeniul faunei sălbatice și grupurilor de conservare.

El Nino, un fenomen meteorologic natural care încălzește părți ale Pacificului, afectează modelele meteorologice globale.

În ciuda ciclurilor recurente ale fenomenului, cum ar fi La Nina, care aduce episoade de temperaturi mai scăzute, studiile indică o tendință spre intensificarea El Nino, cu posibile consecințe mai grave, cauzate de schimbările climatice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro