Sari direct la conținut

Viktor Orban: Fidesz s-a despărțit de PPE și discută cu alte forțe politice din Parlamentul European

HotNews.ro
Viktor Orban, Foto: YVES HERMAN / AFP / Profimedia
Viktor Orban, Foto: YVES HERMAN / AFP / Profimedia

Fidesz, partidul aflat la putere în Ungaria și Partidul Popular European ”practic s-au despărțit”, iar Fidesz este în discuții cu diferite forțe politice deoarece caută un nou grup în Parlamentul European, a declarat premierul Viktor Orban vineri, la postul public de radio, potrivit Reuters.

Premierul ungar a spus că discută cu aliați politici din Polonia, fără a preciza la ce partid se referă. De asemenea, acesta a anunțat că Fidesz este negocieri cu Matteo Salvini, dar și cu Giorgia Meloni, lidera partidului conservator Frații Italiei.

”N-avem nevoie să ne grăbim”, a afirmat Orban în interviul său săptămâna la radioul public.

El a declarat că scopul este găsirea unei case politice pentru Fidesz și forțele similare din Europa care nu doresc migranți și vor să ”protejeze” familiile tradiționale.

Fidesz a părăsit miercuri grupul Partidul Popular European pe fondul disputelor privind suspendarea sa din familia europeană.

Viktor Orban l-a înștiințat de decizie pe liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, într-o scrisoare trimisă miercuri, la scurt timp după ce grupul PPE din Parlamentul European și-a modificat regulamentul.

Modificarea adoptată joi permite grupului PPE să suspende delegațiile formațiunilor deja suspendate din Partidul Popular European, după cum a anunțat anterior și deputatul Siegfried Mureșan.

Orban a declarat că acțiunea a fost „în mod clar o mutare împotriva Fidesz” care a fost suspendată în martie 2019 din PPE.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European și că PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă.

El afirmă că europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, care permite grupului PPE să suspende delegațiile formațiunilor deja suspendate din Partidul Popular European.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro