Sari direct la conținut

Alegeri locale 2020 Vaslui: Buzatu (PSD) câștigă al treilea mandat de președinte de CJ

HotNews.ro
Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, Foto: Agerpres
Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, Foto: Agerpres

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, social-democratul Dumitru Buzatu, a câştigat alegerile reuşind să obţină astfel cel de-al treilea mandat în fruntea instituţiei, conform numărătorii paralele efectuate de reprezentanţii PSD, transmite Agerpres.

Potrivit rezultatelor numărătorii paralele efectuate de reprezentanţii PSD în 504 secţii de votare din totalul celor 542 existente la nivelul judeţului Vaslui, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ, Dumitru Buzatu, a câştigat 39,56% dintre voturile valabil exprimate, fiind urmat de candidatul PNL, Marius Arcăleanu, care a obţinut un scor de 34,78%. Pe locul al treilea se situează reprezentantul ALDE, Dan Marian, cu un scor de 8,82%, candidatul USR PLUS, Mihai Botez, a obţinut votul a 8,55% dintre vasluieni, reprezentantul Pro România, Emil Dorin, a obţinut un scor de 4,94%, iar pe ultimul loc s-a clasat reprezentantul PMP, Romulus Buhăescu, cu 3,35% dintre voturi.

Potrivit AEP, la nivelul judeţului Vaslui au votat un număr de 157.682 cetăţeni din totalul celor 421.514 înscrişi pe listele electorale, fiind înregistrată o prezenţă la vot de 37,4%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro