Sari direct la conținut

Decebal Făgădău a demisionat din PSD, după ce a aflat că a fost trimis în judecată de DNA

HotNews.ro
Decebal Fagadau, primarul Constantei, Foto: Agerpres
Decebal Fagadau, primarul Constantei, Foto: Agerpres

Primarul în funcţie al Constanţei, social-democratul Decebal Făgădău, care a pierdut alegerile locale în favoarea candidatului PNL, a demisionat din PSD după ce a aflat, miercuri, că a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, într-un dosar penal în care este acuzat de abuz în serviciu.

Făgădău a scris pe pagina sa de Facebook că a aflat din presă că DNA l-a trimis în judecată, anunţând totodată că demisionează din PSD, potrivit Agerpres.

„Dragii mei, Astăzi am aflat din presă că DNA m-a trimis în judecată într-un dosar în care sunt acuzat de o faptă pentru care nu mă fac vinovat. Am primit vestea în timp ce îmi completam dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentul României. Am fost, sunt şi voi fi un om corect şi demn, indiferent de circumstanţe. Şi nu voi accepta să le fac rău celor din jurul meu sau să ies cu capul plecat! Demisionez din Partidul Social Democrat”, a transmis Decebal Făgădău.

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre şi fostul viceprimar Decebal Făgădău, alături de alţi patru funcţionari ai administraţiei locale la data comiterii faptei, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, a informat miercuri DNA.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de DNA, în faţa instanţei vor răspunde şi un arhitect, dar şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că cei şase, funcţionari în cadrul Primăriei Constanţa, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporţie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care, anterior, autorizaţia de construire iniţială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro