Sari direct la conținut

Kelemen Hunor, în scandalul privind PNDL 3: USR-PLUS ne-a șantajat. Nu se poate accepta ca cineva să blocheze la nesfârşit activitatea Guvernului

HotNews.ro
Kelemen Hunor, Foto: Guvern
Kelemen Hunor, Foto: Guvern

Vicepremierul Kelemen Hunor, al cărui partid susține umăr la umăr cu PNL programul „Anghel Saligny”, un nou PNDL de 50 de miliarde de lei, acuză USR-PLUS de șantaj și spune că „nu se poate accepta ca cineva să blocheze la nesfârşit activitatea Guvernului”. Reamintim că premierul Florin Cîțu a introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern programul „Anghel Saligny”, fapt care a stârnit revolta USR-PLUS, iar ședința Executivului a fost suspendată.

  • „A fost o iniţiativă susţinută de PNL şi de premierul Florin Cîţu. Am discutat încă de la începutul anului. Acum o lună, acest proiect a fost în primă lectură la şedinţa de guvern, după care a intrat pe circuitul de avizare.
  • Noi credem că este necesar acest program, este un program diferit de PNDL, este un program care se referă doar la trei-patru obiective, şi anume drumuri judeţene şi drumuri locale, infrastructura de canalizare şi de apă potabilă şi reţeaua de gaze”, a declarat pentru Agerpres liderul UDMR.

El a susținut că proiectul „Anghel Saligny” nu este pentru un anume partid și a acuzat USR-PLUS de șantaj.

  • „Şi USR-ul zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment.
  • Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: <>. Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu <>, ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu.
  • Şi am spus că este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, de aceea nu e momentul să intrăm în alte discuţii”, a afirmat Kelemen Hunor.

Vicepremierul a mai susținut că procedurile legale de avizare sunt îndeplinite în cazul acestui proiect, deși USR-PLUS spune că proiectul nu are avizele ministerelor Justiției și Transporturilor.

  • „Nu se poate accepta ca cineva să blocheze la nesfârşit activitatea Guvernului, fiind în acelaşi timp în Executiv şi de aceea am propus astăzi introducerea pe lista suplimentară a acestui proiect.
  • Vom vedea ce se va întâmpla, dar eu cred că până la urmă, la ora 19,00, vom găsi o soluţie. Sunt convins că ei (USR PLUS – n.r.) vor formula nişte observaţii, până la ora 19.00.
  • Oricum, propunerile lor, care nu au fost niciodată făcute scris, că n-au vrut să scrie pe hârtie, dar au spus la o şedinţă a coaliţiei, au fost preluate în proiectul de ordonanţă – tot ce vizează transparenţa, tot ce vizează controlul lucrărilor, tot ce vizează digitalizarea şi posibilitatea de a urmări fiecare proiect în ce fază este.
  • Au fost preluate toate aceste propuneri, sugestii, observaţii şi eu sunt convins că în această seară, când vom relua şedinţa de guvern, se poate merge mai departe, fiindcă trebuie să înţelegem că într-o coaliţie, mai ales în această formulă de trei partide, indiferent de unde am lua, avem o singură obligaţie – a face ca lucrurile să meargă mai bine, să ridicăm nivelul de trai şi să încercăm să asigurăm o speranţă pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate”, a concluzionat preşedintele UDMR.
Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro